Gebak en Tartelettes

Week van het rode zomerfruit ~ Bosvruchtencakejes

Onze kleine grote man is met avondeten een lastige eter. Zo’n afkeer als hij heeft van groente (en alles wat daar bij hoort) zo’n liefhebber is hij van fruit. Al vanaf zijn eerste hapje lust hij super graag fruit. Ik ‘straf’ hem harder met een dag geen fruit dan met een dag geen snoep. Toen ik nog wat bosvruchten, bosvruchtensaus en slagroom over had bakte ik een paar cakejes om deze ‘bosvruchtentaartjes’ voor hem te maken. Cakejes lust hij net zo graag als zijn vader. Het liefst eten ze de cakejes als ze nog een beetje warm zijn maar eenmaal koud zijn ze ook niet veilig voor de mannen. Doe er dan nog wat fruit voor die kleine knul op en je bent urenlang zijn favoriet. En dat heeft hij dan weer niet van zijn vader. Die eet zo’n cakeje het liefst als gewoon cake. Een beetje slagroom erbij is nog oké maar verder niets hoor. Nou neem dan Steven die was niet bij mij weg te slaan toen ik deze foto’s maakte. Het liefst zou hij al die cakejes achter elkaar opeten. ‘Zo lekker, mama!’, zegt hij dan. En dat is waar je het voor doet, toch?!

DSC01816 met watermerk

Dit heb je nodig:

2 M eieren

100 gram suiker

1 zakje vanille suiker

100 gram roomboter

100 gram zelfrijzend bakmeel

3 gram citroenrasp

6 druppels citroensap

10 gram melk

snufje zout

boter om in te vetten

bloem om te bestrooien

100 gram bosvruchtensaus

fruit naar keuze bijv. aardbeien, bosbessen, frambozen en/of bramen

evt. slagroom

En verder:

Bakje

Bakvormpjes of (mini)muffinbakblik

Theezeefje

Spatel

DSC01843 met watermerk
 Zo ga je te werk: 

Vet de cakevormpjes in en bestrooi ze met behulp van het theezeefje met bloem.

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Mix de boter  met de suiker, de citroenrasp en het zout 10 minuten op de hoogste mixerstand.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het  volgende ei pas toe als het 1e ei volledig opgenomen is.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de mixerkom.

Spatel het bakmeel licht en luchtig door het beslag heen.

Voeg de melk en de citroensap toe en spatel ook dit door het beslag.

Verdeel het beslag in gelijke delen over de bakblikjes.

Bak de cake in ongeveer 20 minuten gaar. Baktijd is afhankelijk van de vormpjes die je gebruikt.

Laat de cakejes iets afkoelen. Verwijder ze dan uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen.

Doop de bovenkant van de cakejes in de bosvruchtensaus.

Spuit eventueel een klein toefje slagroom op de cakejes en garneer ze daarna met wat fruit naar keuze.

Tip:

Om iedereen thuis te vriend te houden wisselde ik de opmaak van de cakejes af.

Cake droogt uit in de koelkast. Slagroom (en baksels met slagroom dus ook) horen in de koelkast bewaard te blijven. Spuit de slagroom zo kort mogelijk van te voren op de cakejes.  

  DSC01822 met watermerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *