Bakkriebels uit tips

Bakkriebels uit tips: Gouda

Gouda… Als er tussen Streefkerk en Bergambacht een brug in plaats van een pont zou liggen was Gouda mijn favoriete winkelplek. Helaas is dat niet zo en kom ik er dus ook niet zo heel erg vaak. Maar een paar weken terug was ik er! Op zoek naar kleding voor de bruiloft van mijn zusje die eind van deze week trouwt ging ik niet alleen de kledingwinkels in. In het centrum van Gouda zitten namelijk tal een aantal leuke bakkerijen en chocolaterieën. Ben je in de buurt vergeet dan vooral deze winkeltjes niet binnen te lopen!

Ik parkeer mijn auto bijna altijd in de Q-Park parkeergarage op de ‘Nieuwe Markt’. Als je de passage uitloopt loop je bijna tegen een klein stroopwafelkraampje / tentje aan. Hier verkopen ze in de periode van september tot januari pakjes met heerlijke speculaas stroopkoeken. Helaas waren ze er nu niet 🙁

Loop je daarna de Nieuwstraat in, dan de Kleiweg langs schoenenwinkel Van Haren, vind je voorbij het stadhuis Banketbakkerij de Vlaam. Deze winkel moet je echt even binnenlopen! Staat Gouda bekend op zijn stroopwafels, deze bakker heeft Kamphuisen Stroopwafels. Heerlijke krokante wafeltjes die los van elkaar gebakken worden en daarna op elkaar geplakt worden met stroop. Gelukkig vond mijn man ze minder lekker dan ik en had ik het pak bijna voor mezelf 😀

Steek daarna de markt over richting Luchcafe Juuls, door de korte Tiendeweg naar de lange Tiendeweg, schiet even de Zeugstraat in en loop echt even binnen bij Olala Chocola. Een winkel waar je watertandend, vol keuze stress staat te malen wat je nu het lekkerste vind. De eigenaar is reuze enthousiast en vind het ook leuk om even een praatje over de chocolade te maken. Leuk! Naast chocolade kopen kun je er ook workshops volgen. Zoek je nog een leuk idee voor een kinderfeestje? Dan ben je hier ook aan het goede adres.

Loop je daarna terug naar de Lange Tiendeweg, langs de lego shop naar bakkerij Herfst. Hier kan je niet alleen voor brood, gebak en chocolade terecht maar ook voor een kop koffie of thee.

Loop daarna verder in de richting van het water, sla rechtsaf en volg het voetpad langs de singel. Je gaat het winkelgebied nu een beetje uit. Op de hoek van de Doelenstraat staan bezorgauto’s met een grote moorkop op het dak. De eigenaar van deze auto’s is bakkerij Van Dijk. De specialiteit van deze bakker is de bereklauw. Een cake waarvan de vorm op een Madeleine lijkt, gevuld met slagroom. Neem er hiervan minimaal één mee naar huis en geniet er ’s avonds van terwijl je terug denkt aan die heerlijke wandeling die je gemaakt heb.

Ken jij Punselie’s stroopkoekjes? Deze fabriek zit op loopafstand van bakkerij van Dijk. Als je de bakkerij uitkomt ga je direct naar links. Op de hoek van de Spieringstraat heb je het bezoekerscentrum van deze bakkerij. Daar kan je terecht voor een doosje heerlijke verse punselie’s stroopkoekjes. Helaas was de fabriek / het winkeltje dicht toen ik er was. Toch weet ik dat het een aanrader is: Jaren terug heb ik een rondleiding door de bakkerij gehad. Echt heel gaaf! Wie weet ga ik dat nog eens keertje doen.

Loop daarna rechtsaf terug de Spieringstraat uit. Hier zitten geen winkeltjes meer maar je komt zo vanzelf weer terug op de kruising met de Lange Tiendeweg. Vandaar kan je vast zelf de weg weer terug vinden. Er zitten ongetwijfeld nog meer lekkere en leuke tentjes in Gouda. Helaas heb ik die nu nog niet ontdekt. Heb of weet jij nu een winkel waar ik echt moet gaan kijken als ik in Gouda ben dan hoor ik dat heel graag!

Weet je een leuke plaats of een adresje ergens anders in Nederland waar ik ook echt eens moet gaan kijken dan hou ik me aanbevolen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *