Gebak en Tartelettes

Appel rum-rozijn sloffen

Snel naar recept
Vandaag een recept voor heerlijke appel rum-rozijn sloffen. Slofgebak is echt een hele lekkere traktatie die nog redelijk snel gemaakt is. Het fijne is ook dat je er heerlijk mee kunt variëren. Vandaag maken we er een herfstachtige variant van. Want nu we volop in de appeloogst tijd zitten moeten we zeker iets lekkers met appels maken.
Een goede basis

Deze heerlijke appel rum-rozijn sloffen zijn weer een prachtig voorbeeld van hoe ik het allerliefste bak. Door een paar basis recepten met elkaar te combineren, kan je telkens weer andere lekkernijen maken. Deze keer gebruiken we als basis natuurlijk het sloffendeeg. Nog altijd ben ik enorm fan van dit basisrecept. Het is makkelijk en redelijk snel. Het is lekker en je kunt er ook nog enorm veel mee variëren. Ja, echt een toppertje van een recept! Sloffendeeg moet je toch minstens één keer maken. Ook deze keer is het sloffendeeg gevuld met frangipane, een luchtige amandelvulling.

Gedroogde appel of verse appel?

Zeg ik net dat we iets lekkers met appel gaan maken, gebruik ik voor deze appel rum-rozijn sloffen gedroogde appel. En dus geen verse appels van de huidige oogst. Door het gebruik van gedroogde appel blijven de stukjes net iets steviger, iets dat ik beter vind passen bij de rum en rozijnen. Het is echter ook mogelijk om verse appel te gebruiken. Snij deze dan ook in kleine blokjes en smoor de appelvulling desnoods iets korter. Leuk weetje bij deze appel rum-rozijn vulling is dat het een variant is op de appelvulling die al een hele poos online staat. Lees dat recept ook gerust nog eens door. Je vind het hier.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Gebruik onderstaande afbeelding om het recept altijd makkelijk en snel terug te kunnen vinden.
De meest gebruikte vulling in huize Bakkriebels

Tijdens het uitwerken van dit recept zat ik mij af te vragen met welke vulling ik het liefst bak. Ik denk dat Zwitserse room daar een hele goede kans hebber voor is. Deze heerlijke luchtige naar vanille smakende vulling is zo ontzettend lekker. En ook bij bijna alles te combineren. Deze keer spatelen we er ook wat rum door. Zo krijgt ook de Zwitserse room een subtiele rum smaak. Wil jij dit liever niet? Laat het dan gewoon achterwegen. Je appel rum-rozijn sloffen zullen even goed verrukkelijk smaken!

Koemelkvrij

Wil je dit recept koemelkvrij maken? Dat kan! In plaats van roomboter gebruik je het beste een goede plantaardige roomboter vervanger zoals Roombeter van BlueBand. In plaats van melk en slagroom bij de Zwitserse room gebruik ik zelf het liefste Alpro Soya Whipping. Hiermee vervang ik dus zowel de melk als de slagroom. Sinds kort is er een plantaardige room van BlueBand op de markt. Wellicht is dit ook een goed alternatief, deze heb ik zelf nog niet gebruikt.

6 gedachten over “Appel rum-rozijn sloffen

  1. hoi hoi. ik wil de appel en rozijnen in de rum doen maar niet alles komt onder de rum is dat goed?, of moet ik rum toevoegen tot alle rozijnen en stukjes gedroogde appel on de rum zijn? .

    vr gr

    1. Ja Samantha,

      Dat klopt inderdaad en het is geen probleem. De rum is voldoende zo. Je kunt je eventueel een keer doorroeren zodat het er wel om heen zit. De tijd doet de rest van het werk.

      groetjes, Adriënne

        1. Waarschijnlijk denk je dan dat het niets gedaan heeft, haha! ik verbaasde me daar in ieder geval over. Het wordt niet zo opgenomen als water in ieder geval. Maar de smaak wordt zeker opgenomen.

          groetjes

          1. nou niets zou ik zoiezo niet hebben gedacht. eerder dat dan niet alles met de rum heeft kunnen intrekken . ik ben maar een hobbybakker geen beroeps bakker hihi.

            vr gr

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *