Na even twijfelen vind ik dat ze toch wel online mogen… Na de hartige pasteibakjes had ik namelijk nog een aangebroken pakje en een hele volle over. Ik was benieuwd hoe dat zou smaken met een zoete vulling. Ik vulde ze heel simpel met wat ganache of een broodbeleg, wat fruit en een muntblaadje. Die mini muntblaadjes zijn uit eigen ’tuin’. Ik moest nodig de scheutjes uit dunnen en gebruikte een paar van die jonge scheutjes voor de decoratie van deze bakjes. Staat het niet heel lief? Mij lijkt het een perfect hapje als aanvulling op je high tea. Je kunt natuurlijk heel veel andere combinaties met deze basis maken maar voor nu deel ik mijn 5 combi’s met jullie:
Banaan – caramel – bastogne:
De combinatie van banaan met caramel en bastogne proefde ik vorig jaar voor de eerste keer in een te lekker dessert. Machtig maar zo lekker! Deze minivariant is dan ook super lekker en stond als laatste op mijn bordje. Dit in verband met het verkleuren van de banaan. Ondanks dat mag hij niet ontbreken.
Dit heb je nodig:
Pasteibakjes
paar theelepels Bebogeen of Dulce de Leche
halve Banaan
1 bastogne koek
Zo ga je te werk:
Vul de pasteibakjes met de caramel
Snij de banaan in dunne plakjes.
Breek de bastogne koek in kleine stukken.
Steek in ieder bakje een schijf banaan en een stukje bastogne koekje.
Pure chocolade – sinaasappel – oreo
Sinaasappel met pure chocolade en oreo. Een combinatie die ik nog niet eerder op de blog deelde maar die wel goed matcht met elkaar. Een vrij klassieke combinatie ook. Het muntblaadje doe het hier ook heel goed bij qua smaak.
Dit heb je nodig:
Pasteibakjes
25 gram pure chocolade
25 gram slagroom
1/4 sinaasappel
oreo koekjes
Zo ga je te werk:
Verwarm de slagroom tot kookpunt in de magnetron.
Breek de chocolade in kleine stukjes.
Voeg de chocolade toe aan de hete slagroom. Roer het door tot het goed gemengd is met elkaar.
Laat het wat afkoelen en indikken.
Leg een klein stukje sinaasappel onder in de pasteibakjes.
Vul de pasteibakjes met de ganache.
Snij de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit.
Snij ze in kleine stukjes.
Dep de stukjes sinaasappel droog met een keukenpapiertje.
Breek de oreo’s in 3 of 4 stukken.
Leg in ieder pasteibakje een stukje sinaasappel en een stukje oreo.
Aardbei – Nutella – hazelnoot
Naast koekjes doen ook noten het erg goed in combinatie met fruit en chocolade. Het was dus niet moeilijk om te zorgen dat er ook een versie met noten tussen zit. Deze hazelnoten geven ook wat meer bite aan de hapjes. En dan die Nutella… Het kan niet missen dat die er bij ons tussen moet zitten! Dat is namelijk echt één van de meeste gegeten dingen hier in huis. Ik zeg het maar even eerlijk 😉
Dit heb je nodig:
Pasteibakjes
Nutella
Hazelnoten
kleine aardbeien
Zo ga je te werk:
Leg een kleine stukje aardbei onder in het pasteibakje.
Doe wat Nutella in de pasteibakjes.
Leg er een half aardbeitje in.
Snij de hazelnoten doormidden.
Leg ook de halve hazelnoot op het bakje.
Framboos – witte chocolade – speculoos
Jah… deze mag niet ontbreken! Deze combinatie is zoo lekker! Misschien vond ik dit wel de lekkerste van allemaal… Het past echt perfect bij elkaar.
Dit heb je nodig:
Pasteibakjes
Frambozenjam
25 gram witte chocolade
15 gram slagroom
frambozen
speculoos
Zo ga je te werk:
Breng de slagroom in de magnetron aan de kook. Hak de chocolade in kleine stukjes.
Meng de chocolade met de slagroom tot het een egale ganache is geworden.
Doe een klein beetje frambozenjam in ieder pasteibakje.
Vul de pasteibakjes verder met de witte chocolade ganache.
Garneer ieder bakje met een framboos en een stukje speculoos.
Kers – Pure chocolade – bastogne
Weer zo’n lekker toppertje! Ook deze combinatie past heel goed bij elkaar.
Dit heb je nodig:
Pasteibakje
Pure chocolade pasta
kersenjam
kersen
bastogne koek
Zo ga je te werk:
Vul het bakje met een klein beetje kersenjam
Vul hem verder op met pure chocolade pasta.
Snij de kersen door de midden, haal de pit er uit en leg op ieder bakje een halve kers.
Leg er een stukje bastogne koek bij.
Tip:
Het staat er niet specifiek bij vermeld maar de pasteibakjes moeten nog afgebakken worden.
Je gebruikt echt een minimum aan spullen hiervoor. Maak ze dus creatief met wat in je kast sta.
Hallo Adrienne,
Wat schrijf je toch weer leuk over het zoete pasteibakje. Echt iets voor jou!!
Zou ik nooit aan gedacht hebben. Dankjewel voor je ideeën en recepten. Ik zal nooit een pastei bakje maken ivm mijn glutenvrije dieet. Maar ga je recepten wel bewaren. Je weet nooit of ik het idee kan gebruiken voor iets anders.
Ik ga nog ff genieten van je recepten/foto’s van taarten etc voor alle vieringen.
Groetjes en een fijne dag, Riny