Na de frikandellenvlaai wordt het tijd om wat vaker een hartig hapje met jullie te delen. Geen complete maaltijden maar een hapje voor bij de borrel, een hartige lunch of iets dat moet wel kunnen, toch? Tot 2 jaar geleden deelde ik met verjaardag voornamelijk kaas, worst en frituursnacks. Doordat ik druk bezig was met de taarten vond ik dat minder belangrijk. Nu begint daar langzaam maar zeker een verandering in te komen. Ik ben nog steeds druk met de taarten hoor maar ik vind het ook een uitdaging om weer eens iets anders te verzinnen. Wraps zijn niet echt iets nieuws als verjaardags- en/of borrelhapje. En er zijn aardig wat varianten te vinden op diverse blogs. Ik voeg er daar vandaag nog eentje aan toe: De wrap met ossenworst. Die is zo lekker joh! Deze moet je echt proberen!
Dit heb je nodig per wrap van 20 cm doorsnee:
1 eetlepel zuivelspread bieslook light
4 plakjes ossenworst
3 plukjes veldsla (of een handje rucola)
1 theelepel pijnboompitten
evt. Parmezaanse kaas snippers
En verder:
5 cocktailprikkers
Zo ga je te werk:
Smeer de zuivelspread uit over de wrap.
Verdeel de plakjes ossenworst er over.
Haal de blaadjes los van de veldsla en verdeel deze over de wrap.
Verdeel de pijnboompitten er over.
Rol de wrap strak op, zorg dat het laatste stukje van de wrap onderop zit.
Steek een coctailprikker in het midden van de wrap.
Snij, met een gekarteld mes het begin en einde van de wrap.
Steek de andere 4 cocktailprikkers zo in de wrap dat je er vijf gelijke stukken van kan snijden.
Snij de wrap in vijven.
Bewaar de wrap tot serveren in de koelkast.
Parmezaanse kaas er bij? Verdeel die er na de pijnboompitten over.