Kleine koekjes

Witte Chocolade – Frambozen soezen

Soms maak ik waanzinnig lekkere vullingen. Daar deel ik dan het recept van met jullie. Vervolgens kom ik er dan 2 jaar later achter dat ik, ondanks mijn enthousiasme nooit een recept gedeeld heb met die vulling. Een voorbeeld hiervan is de witte chocoladeroom. Die vulling is zo ontzettend lekker! In combinatie met frambozen is hij helemaal onweerstaanbaar. Denk er dan nog even een soes bij en je hebt de lekkerste soezen ever!

Dit heb je nodig voor ongeveer 10-12 soezen:
50 gram water
50 gram melk
50 gram roomboter
snuf zout
50 gram bloem
100 gram ei

Voor de witte chocoladeroom:
125 ml slagroom
85 gram witte chocolade
1/2 zakje vanille suiker
1/2 eetlepel suiker
50 gram mascarpone

Voor de frambozenbavarois:
100 gram frambozen
1 blaadje gelatine
75 gram slagroom
20 gram suiker

voor de garnering:
12 verse frambozen om te garneren
handje pistache noten
paar eetlepels frambozenjam of 12 verse frambozen

Overige:
Bakplaat bekleed met bakpapier
Spuitzak met glad en stervormig spuitmondje
Pan met deksel
Pan
Garde

Zo ga je te werk:
Maak als eerste de witte chocoladeroom:
Breng de slagroom aan de kook.
Breek intussen de chocolade in stukjes.
Voeg de chocolade en beide suikersoorten toe.
Doe een deksel op de pan. Laat het zo ongeveer 5 minuten staan.
Roer tot de chocolade en de slagroom volledig met elkaar gemengd zijn.
Zeef de witte chocoladeslagroom.
Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet de room in de koelkast tot het goed koud is.

Maak intussen de frambozenbavarois:
Week de gelatine in koud water.
Pureer de frambozen tot moes.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Knijp het blaadje gelatine licht uit. Smelt de gelatine voorzichtig in de magnetron of in een pannetje.
Voeg wat frambozenmoes toe aan de gelatine. Roer tot het goed gemengd is met elkaar.
Voeg de overige frambozenmoes toe en roer tot ook dit goed met elkaar gemengd is.
Voeg wat slagroom toe en roer dit met de garde erdoor.
Voeg de overige slagroom toe. Roer met de garde tot een mooie egale bavarois ontstaat.
Doe de bavarois in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
Laat de bavarois in de koelkast opstijven.

Bak intussen de soezen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleede de bakplaat met bakpapier
Doe de melk, het water, de boter en de snuf zout in een pan. Verwarm het tegen de kook aan.
Haal de pan van de hittebron.
Voeg de bloem toe en roer dit er goed door.
Zet de pan terug op de hittebron. Verwarm het bloemmengsel, al roerende, nog 2 minuten goed door.
Doe de eieren in een bakje. Voeg één ei toe aan het bloemmengsel. Mix tot deze volledig opgenomen is. Voeg het tweede ei toe, mix tot ook deze opgenomen is. Mix nog even flink door.
Doe het deeg in een spuitzak. Spuit bolletjes van ongeveer 15 gram deeg op de bakplaat. Bak de soezen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat de soezen volledig afkoelen.

Zo werk je de soezen af:
Hak de pistache noten wat fijner.
Voeg de mascaprone toe aan de witte chocoladeroom. Klop de room stijf.
Doe de witte chocoladeroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
Snij de soezen door de midden.
Doe in de onderste helft een halve theelepel jam of scheur een framboos in vieren en leg deze op de bodem.
Spuit wat frambozenbavarois in de onderste helft.
Leg de bovenste helft er omgekeerd op en druk hem wat aan zodat hij stevig staat.
Verdeel nogmaals wat frambozenjam of verse frambozen in de bovenste helften.
Spuit witte chocoladeroom in de soezen.
Garneer de soezen met een framboos en wat pistache noten.
Bewaar de soezen tot serveren in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *