Taarten

Witte chocolade cheesecake

Voor de 3e keer dit jaar mocht ik aan de bak voor een andere, grotere en bekendere blog. Over de 2e keer praat ik jullie binnenkort bij. Vandaag deel ik met jullie het resultaat van de bloginsiders actie van Laura’s Bakery en Philadelphia. Philadelphia daagde de volgens van Laura’s Bakery, Rutger Bakt en Zoetrecepten uit om een heerlijke cheesecake te maken. Ik melde me deze ronde nog een keertje aan via Laura’s Bakery en werd weer uitgenodigd om deel te nemen. Super leuk! Ik ging, na het krijgen van het pakketje snel aan de slag en maakte deze heerlijke witte chocolade cheesecake. Ziet hij er niet heerlijk uit?

Dit heb je nodig om het zelf een 22cm taart te maken

200 gram Lotus Koffieleutjes

50 gram roomboter

250 gram verse frambozen

300 gram witte chocolade

375 gram slagroom

200 gram Philadelphia

75 gram suiker

150 gram speculoospasta

reep witte chocolade

En verder:

Springvorm 22 cm

Bakpapier

Deegroller, hakmolen of blender

Garde of siliconen spatel

dunschiller

Zo ga je te werk:

Doe bakpapier op de bodem van de springvorm.

Maak de rand van de springvorm vet met een beetje margarine of roomboter.

Knip een strook bakpapier en maak hier een rand van in de springvorm.

Maal de koffieleutjes fijn.

Smelt de roomboter in een pan.

Meng de gesmolten boter met de koffieleutjes. Doe dit in de springvorm en druk het stevig aan.

Laat de bodem ongeveer 10 minuten opstijven in de koelkast.

Verdeel de frambozen over de koffieleutjesbodem. Zorg dat je minimaal 2cm bij de rand vandaan blijft. Hou ook een aantal frambozen achter voor de garnering op de taart.

Smelt de chocolade en laat het iets afkoelen.

Klop de slagroom met de helft van de suiker stijf.

Roer de Philadelphia met de overige suiker los met de garde.

Voeg de slagroom en de gesmolten chocolade toe en spatel alles goed door elkaar heen tot het gemengd is.

Stort dit mengsel op de frambozen en verdeel het gelijkmatig.

Zet een nachtje in de koelkast.

Verwarm de speculoospasta in de magnetron tot hij goed dun is.

Verwijder de rand van de springvorm en het bakpapier dat om de taart heen zit.

Verdeel de speculoospasta over het witte chocolade cheesecake. Het mag hier en daar best over de rand lopen

Garneer de taart met de achtergehouden frambozen.

Maak chocoladekrullen van de reep witte chocolade, met hulp van de dunschiller.

Verdeel deze over de taart.

Ze de taart tot serveren in de koelkast.

Bij deze insideractie hoorde 3 opdrachten die allemaal te maken hebben met deze taart. De eerste opdracht was het (op Facebook) plaatsen van een foto van het binnen gekomen pakket.

De tweede opdracht was een foto van de taart die klaar was en als laatste moest er een foto gepubliceerd worden van het proeven van de taart. Daar zat ik dan op mijn favoriet plekje in mijn huis. Breed glimlachend naar de buurvrouw 😀 Dankjewel buuf! Dat je deze foto gemaakt heb. Ik vind hem wel leuk geworden.

Tips:

Voor een uitgebreidere uitleg over het maken van de bodem kijk je bij het basisrecept voor een kruimelkoekjesbodem

Voor een uitgebreidere uitleg over het maken van de chocoladekrullen kan je hier terecht.

 

2 gedachten over “Witte chocolade cheesecake

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *