Weer een receptje voor jullie dat past in de lijn van breed toepasbaar, makkelijk en snel zelf te maken en een heerlijk resultaat! Vandaag laat ik jullie zien hoe je zelf victoriabeslag kan maken. Victoriabeslag kan je gebruiken voor het decoreren van (slagroom)taarten. Het is ook erg lekker bij schepijs. Je kan het ook (ongebakken) over koekjesdeeg verdelen en dan de koekjes bakken.
Dit heb je nodig:
15 gram eiwit
75 gram amandelschaafsel
75 gram (grove) kristalsuiker
En verder:
Bakblik met bakpapier
Bakje / mengkom
(siliconen) spatel
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de amandelsuiker met de kristalsuiker en het eiwit door elkaar.
Spreid het dun uit op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak het in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten lichtbruin.
Laat het afkoelen op de bakplaat en breek het daarna is stukjes.
Tip(s):
Door het vocht in bijv. slagroomtaarten wordt victoriabeslag na een aantal uren zacht(er). Wil je de bite behouden? Strooi het dan max. 2 uur voor serveren op de taart.
In een afgesloten bak het victoriabeslag wat langer goed te houden. Je kunt het dus makkelijk een dag of 3 van te voren te maken. Met langer dan een week bewaren heb ik (nog geen) ervaring.
Moet het eiwit opgeklopt worden ?
Hoi Marijke,
Nee hoor dat hoeft niet.
Groetjes,
Adrienne
Kun je dit ook over appelflappen doen ? Je hebt ook Victoria flappen of id. Rozemarijnen heten ze bij een bakker in Dordrecht.
Hoi Maaike,
Ja hoor dat is mogelijk en smaak echt heel lekker.
Groetjes,
Adriënne