Recepten·Taarten

Verjaardagstaart met print

Snel naar recept
Als iets leuks is en altijd een hit is op een (kinder)verjaardag dan is het wel een taart met een persoonlijk tintje. Vooral kinderen worden hier erg blij van en de verrassing die ze laten zien wanneer ze de taart voor het eerst zien is al een feestje op zich. Heb je er al aan gedacht om een verjaardagstaart met eetbare print te maken? Dat is niet alleen leuk maar ook snel en eenvoudig om te maken.
Feest in huize Bakkriebels

Wanneer onze kinderen jarig zijn check ik altijd even de voorkeuren die ze dit jaar hebben. Ze denken mee over een thema en kleuren. Steven werd in juni 12 en daarmee verwacht ik dat dit wel zo’n beetje het laatste thema was voor hem. Natuurlijk hebben Steven en Rosalie ook altijd wensen voor hun taart. Steven kiest vaak voor appeltaart of aardbeientaart. Dat was dit jaar wel anders want hij wilde super graag weer eens een echte verjaardagstaart. Dan moet ik toch altijd weer terug denken aan de taart voor zijn 4e verjaardag. Wat een klus was dat! Dit jaar werd het een stuk eenvoudiger met deze feestelijke verjaardagstaart met print in hetzelfde thema en kleuren als de feestversiering.

Een print van Cakeprint

De keuze van een echte verjaardagstaart kwam goed uit. Want net daarvoor werd ik benaderd door Peter van Cakeprint met de vraag of ik hun prints wilde testen en er een blogje over wilde schrijven. In overleg met Steven en Peter werd de print voor op de taart dus hetzelfde als de plaatjes van de feestversiering. Nadat ik de plaatjes aangeleverd had was de print al snel in huis. Bestel je voor 14.00 uur bij Cakeprint dan is de kans groot dat je je bestelling de volgende dag al in huis hebt. Ik was erg benieuwd naar de kwaliteit van de print omdat de afbeelding niet zo heel groot was. En wat is de print mooi! Exact de kleuren zoals ook de feestversiering is en geen uitgerekte pixel of andere kleuren. Daarbij is het ook fijn dat, wanneer jij de afbeelding aanlevert Cakeprint aanlevert zij voor de rest zorgen. Je hoeft geen prachtig ontwerp te maken, maar mag de gewenste afbeelding zo aanleveren. Wanneer je via de website bestel is er overigens zeker ook de mogelijkheid om zelf het perfecte ontwerp te maken. Ik kan me voorstellen dat dat jouw voorkeur heeft, maak daar dus ook zeker gebruik van.

Wil je dit artikel opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande foto om dit artikel makkelijk en snel terug te vinden.
Welk formaat print is er nodig voor een taart?

Ik gaf aan Peter van Cakeprint door dat ik een taart van 18 cm doorsnede wilde maken en de afbeelding daarom maximaal 12 cm groot wilde hebben. Het kan zijn dat jij een grotere of kleinere taart wil maken. Denk dan van te voren na over het formaat print dat je nodig heb. Zelf houd ik aan dat ik aan beide zijden minimaal 2 cm van de taartrand afblijft. Wil je naast een taart ook cupcakes maken? Dan kan het verstandig zijn om een voordeelvel te kiezen met daarop niet alleen een afbeelding voor op de taart maar ook 18 afbeeldingen voor op een cupcake.

Welke eetbare papiersoort kies je?

Een andere belangrijke keuze is de papiersoort. Bij Cakeprint kan je kiezen uit maar liefst 4 verschillende soorten papier. Ik kreeg de ouwel en de brillance sheet toegestuurd. De laatste heeft mijn persoonlijke voorkeur. De brillance sheets zijn namelijk dikker en steviger. Ook zijn ze minder vatbaar voor vocht dan de ouwel. Zorg dat je onder de print altijd een laag banketbakkerscrème of een andere botercrème gebruikt. Door slagroom of een andere zachte vulling smelt de print en gaat hierdoor hobbelen of de kleuren lopen uit.

Welke vulling is geschikt

Wanneer je zelf taart maakt kan je natuurlijk alle kanten op qua vulling. Deze taart snijden we in 5 plakken, waarmee er dus 4 laagjes vulling in de taart komen. Hierdoor wordt de taart hoger, wat mooier staat bij deze ontwerpen. Er gaan drie verschillende vullingen in de taart: Banketbakkerscrème, jam en fruit. Banketbakkerscrème vinden wij lekkerder dan meringue crème. Jam en fruit zijn een heerlijke toevoeging om het geheel wat frisser te maken. Denk jij nu dat slagroom veel lekkerder is? Dan moet ik je toch even waarschuwen. De taart wordt daardoor inderdaad een stuk lichter, alleen vind de print dat echt niet leuk. Toch slagroom? Kies er dan voor de eerste en derde plak biscuit met alleen een dijkje van banketbakkerscrème op te spuiten en de laag verder op te vullen met slagroom. Zo heb je aan de boven- en onderkant van de taart dezelfde vulling wat de stakheid van de taart ten goede komt.

Koemelkvrij

Het is mogelijk om een verjaardagstaart met print koemelkvrij te maken. Gebruik hiervoor een plantaardige melk en roomboter vervanger. Wanneer je deze twee dingen vervangt is de rest van het recept geen probleem. Zelf gebruik ik graag roombeter van BlueBand als vervanging van echte roomboter. Qua plantaardige melk heb ik niet echt voorkeur, stiekem vind ik dat allemaal niet lekker. Daarom gebruik ik ook nog weleens Soya Whipping in plaats van melk om banketbakkersroom te maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *