Als kind was ik gek, stapelgek op die hele goedkope vanille ijsjes met een laagje chocolade er om heen. Niet gek natuurlijk dat ik, na de aanschaf van mijn ijsmachientje en het lekkere vanille ijs dat ik daar uit haalde niet lang over de vervolg stap na hoefde te denken. Dat werden: Vanille ijsjes met een heerlijke laagje chocolade. Ben je er klaar voor? Draaien maar!
Dit heb je nodig:
150 gram gecondenseerde melk
250 gram slagroom
2 zakjes vanille suiker
15 gram vanille aroma
100 gram melk
150 gram melk chocolade
150 gram pure chocolade
75 gram zonnebloemolie
En verder:
ijsmachine
ijsvormpjes
garde,
bakje
2 pannen
2 glazen waar de ijsvormpjes in passen
Zo ga je te werk:
Meng de gecondenseerde melk, slagroom, vanille suiker, vanille aroma en de melk met de garde goed door elkaar in een van de bakjes.
Zet de bak ongeveer 1 uur in de vriezer, roer hem daarna goed door met de garde.
Haal de ijsmachine uit de diepvries, doe het ijsmengsel er in en draai er ijs van.
Zet ondertussen de ijsvormpjes in de vriezer als het ijs draait.
Vul de vormpjes met het ijs.
Laat ze zo een nachtje in de diepvries staan.
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Voeg de zonnebloemolie in 3 delen toe en roer ieder deel goed door voor dat je het volgende deel toevoeg.
Doe de chocolade in een van de glazen en heel erg warm water in het andere glas.
Haal de ijsvormpjes een voor een uit de vriezer.
Stop ze eerst in het hete water, verwijder dan het kapje van het ijs en zet het ijsje terug in de diepvries.
Herhaal dit met alle ijsjes.
Haal de ijsjes een voor een uit de vriezer en dompel ze in de chocolade, laat de chocolade goed uit druppen (tik hiervoor op de onderkant/ het stokje van het vormpje), zet de ijsjes daarna weer terug in de diepvries.
Tip:
De chocolade bevriest heel snel. Mocht je de ijsvormpjes niet neer kunnen zetten dan kan je ze ook voorzichtig neerleggen als de chocolade bevroren is.
De ijsjes passen nu niet meer in de beschermkapjes. Bewaar ze daarom in een plastic zakje.