Grote koeken

Sinterkarretjescake

Sinterkarretjescake ooit weleens van gehoord? Nee? Bij deze dan:

dsc05398-met-watermerk

Voor deze heerlijke traktatie heb je geen oven nodig. De basis is een arretjescake waarvan de biscuitjes vervangen zijn door kruidnootjes. Heb jij vanavond pakjesavond? Maak dan deze (sinterk)arretjescake en verras je familie vanavond met deze traktatie. Heb je pakjesavond al achter de rug? Wil je van de kruidnoten af? Dit is een mooie gelegenheid. Geen kruidnoten meer in huis en toch deze arretjescake maken? Vanaf morgen kun je heel goedkoop aan kruidnoten komen. 1000 en 1 redenen dus om dit recept op de valreep met jullie te delen.

Dit heb je nodig:

250 gram roomboter

2 M eieren

75 gram suiker

20 gram cacao

50 gram pure chocolade

400 + 50 gram kruidnoten

50 gram chocoladekruidnoten

En verder:

2 pannetjes

1 schaal die precies in 1 van de pannen past

Cakevorm

bakpapier

Zo ga je te werk:

Bekleed de bakvorm met bakpapier. (Vet hem evt. lichtjes in zodat het bakpapier blijft plakken)

Breng een klein laagje water aan de kook. (in de pan waar de schaal precies in past)

Zet de schaal in de pan en smelt de chocolade er in.

Haal de schaal van de pan en zet de hittebron uit.

Smelt de roomboter op een laag vuur. Laat hem iets afkoelen.

Meng de eieren goed door elkaar

Voeg de suiker er aan toe en roer dit ook goed door elkaar.

Voeg de boter toe en roer nogmaals goed door.

Voeg de cacao en de gesmolten chocolade toe en roer tot het een egaal mengsel wordt.

Meng als laatste 400 gram kruidnoten toe en roer deze door het beslag.

Stort het geheel in de cakevorm.

Verdeel de overige kruidnoten en chocolade kruidnoten over de arretjes en druk het geheel goed aan.

Zet de arretjescake minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.

dsc05397-met-watermerk  dsc05401-met-watermerk

2 gedachten over “Sinterkarretjescake

  1. Goedemiddag.
    Ik heb dit een keer gemaakt en het was heerlijk, alleen waren de pepernoten erg zacht geworden. Is dat de bedoeling?
    vr,gr,
    Diny Olsman

    1. Goedenavond Diny,

      Wat leuk om te horen dat het recept zo in de smaak valt! Het klopt inderdaad dat de kruidnoten niet meer zo knapperig zijn maar zacht worden. Dat komt doordat het vocht van o.a. de eieren er in trekt.

      Groetjes, Adriënne

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *