Overige

Pistache pasta

Regelmatig zie ik in recepten langskomen dat er een ingrediënt nodig is, dat je niet zomaar bij de winkel kan kopen. Bij mijn eigen recepten gebeurd het ook weleens. Ik probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen of ik geef er een alternatief voor. Eén van de ingrediënten die ik pas nodig had was pistache pasta. Even een beetje verder zoeken liet mij zien dat je dit, in plaats van te kopen ook makkelijk zelf kunt maken. Bij mijn wekelijkse rondje markt moest ik toch langs ‘De Notenkraam’, kwam dat even mooi uit! En zo had ik een half uurtje daarna een prachtige en lekkere zelfgemaakte pistache pasta in de kast staan. Een mooie basis om komende weken een aantal pistache recepten mee te maken. Pistache pasta is namelijk een hele fijne smaakmaker voor bijv. pistachebavaroise.

Dit heb je nodig:
200 gram rauwe pistache noten,
100 gram suiker
2 dopjes amandel aroma (afgemeten in de dop van het flesje)
5 gram olie

En verder:
Foodprocessor

Zo ga je te werk:
Rooster de pistache noten in de airfryer op 130 graden in ongeveer 5 minuten.
Doe de geroosterde noten met de suiker en de aroma in de foodprocessor.
Maal ongeveer 5-10 minuten tot er een dikke pasta ontstaat.
Voeg de olie toe en maal nog even door. Zorg dat de pasta dik blijft.
Fijner malen kan altijd nog, dikker wordt het nooit meer 🙂

8 gedachten over “Pistache pasta

  1. hoi hoi welke rawe pistachenoten heb je gebruikt wand je heb van de donker groene maar ook gewone rauwe pistachenoten die zijn niet zo groen vind ik.

    vr gr

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *