Mokka… Je houd er van of niet. Zelf kan ik een heerlijke mokkataart wel waarderen. En weet je wat ik ook altijd zo lekker vind? Die mokka ladies! Mmmh. In alle recepten voor mokkataart of koekjes wordt mokkaextract gebruikt. Dat is iets wat je niet in de supermarkt vind. Nee… Dat is iets wat je thuis in je eigen keukentje maakt. Je maakt een potje vol extract, bewaard dat in de koelkast en daarna kan je het makkelijk toevoegen aan alles waarvan jij mokka wilt maken. In mijn koelkast staat bijna altijd een potje. Behalve nu… Ik moet het nodig weer maken!
Dit heb je nodig:
110 gram water
30 gram koffie Douwe Egberts Aroma Rood
7 gram pure chocolade
10 gram bruine basterdsuiker
5 gram Douwe Egberts Espresso oploskoffie
En verder:
Koffiezetapparaat + passend filter
Bakje om de mokka in de te bewaren.
(Dat lijkt een volle pot he van zo’n klein beetje? Maar schijn bedriegt… Dit is het speelgoed koffiezetapparaat van mijn dochtertje. Precies dezelfde als mama in het groot heeft)
Zo ga je te werk:
Zet een sterke koffie van het water, de Douwe Egberts Aroma Rood en de pure chocolade.
Giet de koffie in het bakje waar je het in wil bewaren.
Voeg de bruine basterd en de espresso oploskoffie toe en roer dit door de nog warme koffie heen. Roer tot alle suiker en espresso opgelost is.
Laat de extract afkoelen voor gebruik.
Bewaar het na afkoelen in de koelkast. Het is dan ongeveer 3 maanden houdbaar.
Doe je dan de pure chocola in de koffiefilter bij de koffiepoeder?
Die doe ik inderdaad erbij in het filter.