Een potje slagroom dat aan de datum is, een open zakje banketbakkersroompoeder, een restje kruidnoten en nog een beetje speculoos in een spuitzakje… Dat is de basis van deze lekkere lepelglaasjes. Het was niet gepland om ze te maken, maar ik zou ze niet willen missen. Restjesverwerking maakt je creatief en levert soms de lekkerste dingen op. Want wat is dit een lekker, klein en fijn hapje, zeg. De kinderen zijn er ook gek op. Die hebben allebei heerlijk een glaasje leeg zitten lepelen.
Dit heb je nodig voor ci. 6 glaasjes:
125 ml slagroom
20 gram banketbakkersroompoeder
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel speculoospasta
handje kruidnoten of één of twee speculaasjes in grove kruimels
3 speculoos koekjes
salted caramel blokjes
2 kleine bananen of 1 grote
En verder:
Spuitzak met een spuitmondje
Zo ga je te werk:
Klop de slagroom met de vanillesuiker en roompoeder op. Klop het niet stijf, door de roompoeder stijft het namelijk nog verder op.
Breek de koekjes in stukjes
Snij de bananen in dunne plakjes. Hou er 6 achter ter garnering.
Spuit een klein beetje Zwitserse room in de glaasjes.
Leg er wat koekstukjes op en een a twee plakjes banaan.
Bouw het lepelglaasje zo laagje na laagje op.
Zorg dat je afsluit met bovenop een achtergehouden plakje banaan, een stukje koek en eventueel wat salted caramelblokjes.
Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande foto zodat je het makkelijk terug kunt vinden.