Taarten

Koemelkvrije bosvruchten yoghurttaart

Snel naar recept
Yes! Het is me gelukt! Ik heb een lekkere yoghurttaart gemaakt zonder dat daar koemelk in zit. Eindelijk! Want soms is het vinden van koemelkvrije vervangers lastig. Natuurlijk is het voor boter niet zo heel ingewikkeld meer. Maar een kwarktaart koemelkvrij maken is nu eenmaal een grotere uitdaging dan een boterkoek koemelkvrij maken. Ik durfde mij er ook nog niet zo heel erg aan te wagen, want welke plantaardige yoghurt vervanger is er eentje die lekker is? En dan wilde ik er ook het liefst één die niet op basis van Soya is, omdat ik daar ook niet zo heel goed tegenkan. Soms zit geluk echter in een klein hoekje en komt het onverwachts omdat hoekje gluren
Beleaf bosvruchten en amandel yoghurt

In de nieuwste foodybox van PR-bureau Kroon op het werk, die ik in april thuisgestuurd kreeg, zat namelijk een bosvruchten ‘yoghurt’ van Beleaf in. Deze yoghurt is gemaakt op basis van amandelen en met echte yoghurt culturen. Toen Steven hoorde dat we eindelijk ook een keer pap voor hem hadden kon hij zijn geluk niet op. Zeker niet toen het ook nog eens echt lekker bleek te zijn. Geen gekke structuur maar een romige gladde. Daar houdt hij wel van! Zelf was ik ook verkocht en wist ik het zeker: Hiermee ga ik een kwarkttaartje maken.

Alpro Cuisine om op te kloppen.

Een tweede belangrijk ingrediënt van een goede kwarktaart is slagroom. Onmogelijk als je een koemelkallergie hebt. Nog lastiger als je daarnaast ook niet tegen soya kan. Zelf heb ik ook een lichte soya allergie, daarom ben ik voorzichtig met het gebruiken van soya in recepten. Tot nu toe heb ik echter ontdekt dat Alpro ‘Cuisine om op te kloppen’ het beste alternatief is voor slagroom. Daarom heb ik deze toch in dit recept gebruikt. Gelijk een mooie stok achter de deur om zelf niet meer dan één puntje van de taart te nemen. Komende maanden hoop ik nog verder uit te proberen met andere alternatieven die ook soya vrij zijn.

Koemelkvrij versus niet koemelkvrij

Het is overduidelijk: Ik heb deze taart als koemelkvrije taart gemaakt. Loop nu niet gelijk weg als jij geen koemelkallergie heb. Door mijn jarenlange bakervaring met koemelk kan ik je prima vertellen welke ingrediënten je kunt gebruiken als je geen koemelkallergie hebt. Laten we dit recept nu eens nemen om aan iedereen te laten zien dat koemelkvrij versus koemelkrijk bakken een minder hoge drempel heeft dan veel baksters denken. Wil je dit recept maken met koemelkrijke producten? Vervang de plantaardige bosvruchten en amandel yoghurt voor deze van Optimel. Je kunt dezelfde hoeveelheden aanhouden. Dit geldt ook voor de Alpro Cuisine om op te kloppen, deze vervang je voor dezelfde hoeveelheid ongeklopte slagroom.

Vandaag geen tijd om deze taart te maken? Onderstaande afbeelding kan je op Pinterest opslaan zodat je het recept altijd terug kunt vinden.

8 gedachten over “Koemelkvrije bosvruchten yoghurttaart

 1. Ik zou graag bij Uw recepten de maat van de bakvorm willen weten. Zoals nu de kwarktaart bijv, Hoe groot moet het bakblik zijn?

  1. Hoi loeke,

   Goed dat je het vraagt. Ik zie nu dat het niet in het recept kader wordt weer gegeven terwijl ik het wel invult. Deze hoeveelheid is voldoende voor een springvorm van 22-24cm. Naar welke recepten was je nog meer benieuwd?

   Groetjes, Adriënne

   1. Dank je wel, had wel een vermoeden dat het die maat zou zijn.Het is vaak standaard. Ik volg al Uw recepten en maak ze af en toe. Kan natuurlijk niet alles maar vindt het al een feest om al die lekkere dingen voorbij te zien komen. Dank U wel voor Uw antwoord. Oja die Brioche brood dat is toch in de volksmond een GALLETJE. Vroeger werd dit bij de Joodse bakkers verkocht, e en als de beroemde gember bolussen, Mijn oma vond dat heerlijk. Nogmaals dank en tot het volgende lekkers wat U hier neer zet,Groet, Loeke

  1. Hoi Fay,

   Ik test op dit moment de FloraPlant vervanging voor slagroom. Het nadeel van deze is dat het vooralsnog alleen verkrijgbaar is bij groothandels als de Makro en in verpakkingen van 1 liter

   Groetjes, Adriënne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *