Op zoek naar een simpel en snel bakideetje? Dan zit je hier goed! waarschijnlijk heb je ook nog eens alle ingrediënten in huis. In welke keuken is er geen suiker aanwezig en in welk kruidenkastje ontbreekt een potje kaneel? De witte chocolade is misschien het enige waar je wat verder je kast voor in moet duiken. Het is ook een ideaal recept om de restjes op te maken: Ik maakte ze van een paar plakjes bladerdeeg die een klein beetje begonnen uit te drogen en daarom nodig op moesten.
Dit heb je nodig voor 20 stengels:
4 plakjes bladerdeeg
100 gram kristalsuiker (bij voorkeur een wat grove)
5 gram kaneel
75 gram witte chocolade
En verder:
deegroller
mesje
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Haal de plakjes los van het plastic velletje maar laat ze er wel op liggen.
Meng de suiker en de kaneel in een bakje tot kaneelsuiker.
Strooi kaneelsuiker over een plakjes bladerdeeg. Zorg dat je de suiker ook goed op de randen verdeel.
Rol met de deegroller over de suiker heen.
Schud de overtollige suiker van het plakje bladerdeeg af.
Herhaal dit bij de andere 3 plakjes.
Snij ieder plakjes bladerdeeg in 5 gelijke repen.
Bak de bladerdeegstengels in ongeveer 20 minuten knapperig en goudbruin.
Laat de stengels volledig afkoelen.
Smelt en tempereer de witte chocolade.
Doop de achterkant van de stengels in de witte chocolade, laat de overtollige chocolade er af lopen.
Leg de stengels terug op de bakplaat met bakpapier.
Doe de overgebleven chocolade in een spuitzak en drizzle dit over de stengels heen.
Laat de chocolade uitharden.
Tip:
In een goed afgesloten doos blijven de stengels ongeveer 1 week knapperig. Mijn ervaring is dat dit komt door het langer en op een lagere temperatuur bakken.
Leuk! Ik maak meestal kaasstengels als ik bladerdeeg overheb, maar dit is ook een leuk idee zeg. Dat ga ik de volgende keer maken. 🙂