Heb jij dat ook weleens dat je citroenschillen weg gooit zonder dat je de rasp gebruikt? Ik heb dat dus regelmatig. Beste jammer eigenlijk… In Duitsland kocht ik vorig jaar zakjes citroensuiker. Ideaal! Ik mistte ze toen ze op waren. Dus 1 + 1 = 2… En dus ging ik aan de slag met zelfgemaakte citroensuiker als resultaat. Het voordeel van zelf citroensuiker maken is dat je gewoon lekker even een schepje door de yoghurt kan doen of door de hangop. Of gebruik het eens in plaats van vanille suiker.
Dit heb je nodig:
100 gram fijne kristal suiker
citroenrasp van 4 citroenen
Zo ga je te werk:
Meng de citroenraps met de suiker.
Wrijf het met je handen goed door elkaar zodat de aroma’s van de schil goed vrij komen.
Doe de suiker met de schillen in een bakje en laat het zo 2 dagen staan. Schud regelmatig met het bakje.
Laat de suiker eventueel op een bordje drogen.
Zeef de citroenschillen en klontjes uit de suiker met hulp van een theezeefje.
En klaar is de suiker!
Uiteraard kun je de schillen ook in de suiker laten zitten maar na een aantal dagen worden de schilletjes bruin en verkort het dus de houdbaarheid van de suiker.
Een gedachte over “Citroensuiker”