Belofte maakt schuld, toch? Vorige week liet ik mijn Facebook-volgers het eerste recept voor deze week kiezen. Meeste stemmen gelden en dat was unaniem een heerlijk uitziende cakerol. Ik ben nog steeds zo blij met het resultaat van deze rol. Al is hij allang op ik blijf genieten van de foto’s.
Dit heb je nodig voor de cakerol:
6 eieren
120 gram suiker
100 gram bloem
30 gram custard
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker
citroensap
200 gram slagroom
80 gram mascarpone
2 zakjes vanille suiker
1 eetlepel poedersuiker
jam naar keuze
vers fruit naar keuze ( ik gebruikte een halve sinaasappel, een halve kiwi, een handje druiven, bramen en frambozen)
En verder:
Vochtige theedoek
Bakblik met bakpapier
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de mixerkom en garde met citroensap goed schoon.
Scheid de eieren.
Doe het eiwit in de mixerkom.
Voeg 60 gram suiker en een snuf zout toe.
Klop het eiwit stijf.
Doe de eigelen in een andere kom.
Voeg daar de overige suiker en de sinaasappelsuiker aan toe.
Klop het eigeel op tot het licht geel is.
Voeg het opgeklopte eigeel toe aan het stijfgeklopte eiwit.
Meng het met de siliconenspatel voorzichtig door elkaar.
Zeef de bloem en custard boven de kom.
Spatel ook dit voorzichtig door het eimengsel heen.
Spreid het biscuitbeslag uit over de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de biscuitplak in 6 minuten gaar.
Leg intussen een theedoek klaar.
Strooi hier poedersuiker over met hulp van een zeefje.
Keer het bakblik voorzichtig om boven de theedoek.
Verwijder het bakblik en het bakpapier.
Rol de biscuitplak op. (Met de theedoek er tussen)
Laat de biscuitplak opgerold afkoelen.
Klop de slagroom met de overige suiker en de mascarpone stijf. Bewaar het in de koelkast tot gebruik.
Rol de plak biscuit af maar laat hem wel op de theedoek leggen.
Smeer een dunne laag jam op het biscuit.
Verdeel de 2/3 van de slagroom over de plak biscuit.
Rol de biscuit, met hulp van de theedoek weer op.
Verplaats de rol voorzichtig naar een ander bord.
Schep de overgebleven slagroom in een spuitzak met glad spuitmondje.
Verdeel het verse fruit over de cakerol.
Tip:
Verdeel ook nog wat fruit over de slagroom in de cakerol.
Strooi wat poedersuiker over de cakerol voor je de slagroom er op spuit.