Grote koeken

Brusselse wafels

De zomervakantie is hier al van start gegaan. Dat betekend mooi weer, lekker uitslapen en hele dagen niets doen. Oh nee… dat is de vakantie waar ik van droom 😉 Mooi weer zou super zijn. Als ik terug denk aan wat ik me herinner van de zomervakanties toen ik op de basisschool zat dan is het wel dat het mooie weer altijd pas kwam als wij weer op school zaten. Haha… Geen idee of het echt zo was maar dat is een herinnering aan een gedachte die ik als kind had. Stevig balend in de schoolbanken tijdens een hittegolf net na onze zomervakantie. Dat uitslapen en hele dagen niets doen kan ik zo al wel op mijn buik schrijven. Ik kan het beide niet. En dus bak ik er nog even lekker op los. De momenten dat anderen (heel verstandig) op hun stoel gaan zitten en van het zonnetje genieten doe ik het anders. Ik bak niet mijn benen maar de wafels bruin. Die anderhalve ander die zijn benen ook niet zittend bruint en langs mijn tuintje loopt mag gewoon even de poort in komen hoor. Ik wel zo’n warme wafel wel met je delen. Misschien kunnen we zelfs samen even op een tuinstoel neerzakken en kijken of onze benen ook een beetje bijkleuren.

Dit heb je nodig voor ongeveer 15 wafels:

9 eieren

flinke snuf zout

75 gram suiker

250 gram bloem

2 zakjes vanille suiker

200 gram melk

150 gram roomboter

En verder:

Pan

Wafelijzer

Soep- of sauslepel

Vork

Zo ga je te werk:

Verwarm het wafelijzer voor

Maak de mixerkom en de garde goed schoon met citroensap.

Splits de eieren.

Smelt de roomboter

Mix de eidooiers met de beide suiker soorten, het zout en de bloem tot alle klontjes er uit zijn.

Voeg de melk in 4 delen toe. Roer iedere keer tot de melk goed opgenomen is voor je het volgende deel er door doet.

Voeg de gesmolten roomboter toe en roer tot ook dit er goed door gemengd is.

Klop de eiwitten goed stijf.

Voeg het stijfgeslagen eiwit toe aan het beslag en spatel dit er voorzichtig door.

Vet zo nodig het wafelijzer in.

Schep met de soeplepel een lepel beslag in het voorverwarmde wafelijzer, klap het ijzer dicht en bak de wafel tot hij goudbruin is. (dit duurt, afhankelijk van je ijzer ongeveer 5 minuten)

Haal de wafel met hulp van een vork uit het ijzer en schep opnieuw beslag er in. Herhaal dit tot al het beslag op is.

Deze wafels zijn ook heerlijk met bijvoorbeeld aardbeien en slagroom

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *