Taarten

Bokkenpootjes schuimtaart

Snel naar recept
Ben jij, net als wij, ook fan van schuimtaarten? Dan heb ik vandaag een fantastisch recept voor jou! Deze heerlijke bokkenpootjes schuimtaart combineert amandelschuim met mokka- en vanille crème. Ook de chocolade mag zeker niet ontbreken. Want dat zijn bokkenpootjes: amandelschuim, crème en chocolade. Een geweldige combinatie.
Een oude bekende

Jaren terug was de bokkenpootjes – advocaattaart de hit op menig verjaardag. Ook bij ons is die taart regelmatig geserveerd. Wist je dat je het recept van mijn favoriete variant -met een chocolade biscuit bodem- al jaren terug vind op Bakkriebels? Klik hier maar eens voor een blik op die versie. Een aanrader om ook eens te maken. Want al wordt die taart niet zo vaak meer geserveerd, hij smaakt nog net zo lekker! Na al die jaren had ik ineens weer zin in een bokkenpootjes taart. Zij het dan wel een iets andere, een bokkenpootjes schuimtaart.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Onderstaande afbeeldingen helpen je dit recept altijd makkelijk en snel terug te vinden.

En een nieuw jasje

Maar daar ging wat aan vooraf. Eerst speelde ik met de gedachte er toch wat advocaat door te doen, maar uiteindelijk heb ik dat niet gedaan en koos ik voor mokka crème. Werden bokkenpootjes heel vroeger gevuld met abrikozenjam of -gelei, tegenwoordig is het altijd mokka- of vanille crème. Mijn voorkeur ligt bij de eerste maar stiekem vind ik ook de vanille versie heel erg lekker. Zo lekker dat ik nooit bokkenpootjes koop. Een bokkenpootje is geen bokkenpootje, twee bokkenpootjes zijn een halve toch?! En ja… Dan is zo’n pakje zo leeg. Speciaal voor deze taart was er een uitzondering en bleek maar weer hoeveel aantrekkingskracht die koekjes nog steeds hebben.

Van a tot z

Net voor de zomervakantie had ik wat eiwitten in de koelkast staan. Ze stonden er al even en ik wilde er echt iets mee maken. Van marshmallows tot meringues, ik wist de knoop niet door te hakken. Tot ik visite kreeg en de dag ervoor alvast wat wilde maken. De winkel was al dicht en ik had geen eieren meer. Maar nog wel die eiwitten en ik besloot dat het een hazelnootschuimtaartje moest worden. Zal je net zien dat ook het hazelnootmeel op is. Gelukkig! Nog wel een zak amandelmeel en daarmee kwam het idee voor een bokkenpootjes schuimtaart weer boven drijven. Zonder een verder vast omlijnd plan besloot ik om dan maar alvast de schuim plakken te bakken en de rest de volgende dag te zien. Juist op zo’n dag komt de inspiratie niet vanzelf en duurde het even voor ik de knoop doorhakte. Bij de eerste hap wist ik dat ik raak scoorde en dat deze taart absoluut met jullie gedeeld moest worden. Zo lekker! Mmmh! Echt een taart voor iedereen die van mokka en bokkenpootjes houdt.

Kringloop geluk

De laatste tijd loop ik weer wat vaker de kringloop in voor nieuwe fotoprops. En met succes! Ik heb al zoveel toffe dingen gevonden. Sinds jaar en dag gebruik ik al het – onder foodbloggers overbekende – bestek met houten handvat. Ik had er een koffielepel en een taartvorkje van. Het allerliefste wilde ik nog een extra taartvorkje, die vond ik dus onlangs bij de kringloop. Daarna vroeg ik me af of er wellicht ook een taartschep van bestond. Die had ik nog nooit bij iemand op de foto gezien. Tot mijn verbazing vond ik een paar weken later, jawel! De taartschep in de kringloop. Hoe leuk is dat! Nu hopen op nog meer kringloop geluk en zoeken naar een bijpassend mes. Wat zou dat er nog tof bij zijn!

Koemelkvrij

Deze bokkenpootjes schuimtaart kan koemelkvrij gemaakt worden met en der een kleine aanpassing. De grootste moeite die deze aanpassing kost is het zelf maken van de bokkenpootjes voor de zijkant van de taart. Helaas zijn de bokkenpootjes uit de winkel niet koemelkvrij. Gebruik dan een eiwit extra (plus dezelfde hoeveelheid suiker en poedersuiker als het gewicht van het eiwit) en bak ze zelf. In deze taart maak ik daarnaast ook gebruik van boter. Gebruik hiervoor een koemelkvrije variant zoals roombeter van BlueBand. Ook voor de slagroom kan je gebruik maken van een plantaardige versie zoals soya whipping.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *