Vandaag heb ik een receptje voor heerlijk chocoladecake voor jullie. Ik maakte er in dit geval cupcakes van maar ook als gewone cake smaakt hij heerlijk! De chocoladesmaak is niet overheersend aanwezig maar je proeft hem wel heel goed. Eigenlijk vind ik chocoladecake net iets lekkerder dan een naturel cake. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Mijn man heeft absoluut de voorkeur voor de naturel cake.
Dit heb je nodig voor 1 cake of 16 cupcakes:
200 gram roomboter op kamertemperatuur
200 gram fijne kristalsuiker
220 gram ei (= ongeveer 4,5 ei)
200 gram zelfrijzend bakmeel
80 gram melk
20 gram cacao
100 gram pure chocolade (hoe puurder hoe meer chocoladesmaak aan je cake)
En verder:
cupcake bakblik
cupcake vormpjes
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de chocolade.
Zet de cupcake vormpjes in het cupcake bakblik.
Mix de boter met de suiker in ongeveer 10 minuten luchtig.
Voeg een voor een de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het ei volledig opgenomen is.
Meng de melk met de cacao tot een glad papje. Voeg dit ook toe aan het beslag en mix dit door tot het opgenomen is.
Spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
Voeg de gesmolten chocolade toe en spatel ook dit door tot het goed gemengd en egaal van kleur is.
Verdeel 55 gram over ieder cupcake vormpje. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar.
Dek de cupcakes, zodra ze uit de oven zijn, af met een theedoek en laat ze zo ongeveer 10 minuten afkoelen. Verwijder dan de theedoek en laat ze nog een keer 10 minuten afkoelen. Haal ze dan uit de bakvorm en laat ze volledig verder afkoelen.
Een gedachte over “Chocoladecake”