Oh oh… Ik heb het weer! Ik kan geen genoeg krijgen van aardbeien. Nu ze overal voor het grijpen liggen verdwijnt menig doosje in onze koelkast. En van daaruit weer in onze mond. Het begint ’s morgens bij het ontbijt al. Heerlijk zo’n witte boterham met verse aardbeien. Nog lekkerder wordt die boterham met een plakje Deense chocolade er onder of een flinke lik Nutella. Ook een schaal yoghurt wordt er aantrekkelijker en smakelijker van. Tussen de middag herhaalt het boterhammen gedeelte zich herhaaldelijk weer. Maar dan pakken we ook gerust een eierkoek. Smeer, na de Nutella een laagje banketbakkersroom er op en doe daarop de aardbeitjes en je hebt echt een fantastische lunch die bijna meer weg heeft van een taartje. Ook voor onze tussendoortjes gebruik ik regelmatig aardbeien. Zo kocht ik afgelopen week 2 doosjes aardbeien op de markt. Van een deel van deze zomerkoninkjes maakte ik deze heerlijke ijsjes. Zo’n succes dat ik het niet kan laten om dit recept met jullie te delen:
Dit heb je nodig voor 4-6 ijsjes:
75 gram water
75 gram suiker
300 gram ontkroonde aardbeien
En verder:
Pan
Glas of schaaltje
Staafmixer
Evt. Zeef
4-6 ijsvormpjes
Zo ga je te werk:
Doe het water en de suiker in een pannetje, breng het aan de kook. Roer er af en toe door.
Laat het ongeveer 15 minuten koken. Roer er zeer regelmatig in.
Giet het over in een glas of schaaltje en laat de suikerstroop afkoelen.
Pureer de aardbeien en wrijf ze eventueel door de zeef. (Ik deed dat overigens niet)
Giet 75 gram van de suikerstroop bij de aardbeienpuree en roer het goed door elkaar.
Giet de aardbeienpuree in de ijsvormpjes.
Laat de ijsjes ongeveer 5-8 uur invriezen voor je ze op eet.