Wat is een patatje zonder snack? Dat is net als brood zonder beleg… Heb je je oog op een van de zoete patat ideeën laten vallen? Dan kan je de traktatie vanaf nu ook aanvullen met een zoete bitterbal, sateetje of een kipnugget. Of maak verschillende traktaties zodat de kindjes iets te kiezen hebben.
1: Zoete kipnuggets:
Bij onze kinderen is een happy meal niet compleet als er geen kipnuggets bij zitten. Overigens zijn dat de enige kipnuggets die ze zo ongeveer eten. Al typend vraag ik mij af waarom ik het thuis nooit voor ze maak. Ik weet zeker dat ik hen er een groot plezier mee doe. En ze gaan helemaal uit hun dak als ze zien dat ik weer een paar van deze te lekkere zoet kipnuggets gemaakt heb. De combinatie van witte chocolade en framboos doet het bij alle baksels goed en ook hier pakt het weer goed uit.
Dit heb je nodig voor ongeveer 14 zoete kipnuggets:
100 gram cake
60 gram witte chocoladepasta
150 gram witte chocolade
cornflakes
frambozenjam
Zo ga je te werk:
Verkruimel de cake.
Smelt 50 gram witte chocolade
Meng de cakekruimels met de witte chocoladepasta en de gesmolten chocolade tot een smeuïg, samenhangend geheel.
Weeg 14 x 15 gram af.
Vorm van iedere 15 gram cakepopdeeg onregelmatig, plat gevormde kipnuggets.
Laat ze ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
Verkruimel de cornflakes grof.
Tempereer de overgebleven witte chocolade.
Dompel de kinuggets één voor één in de gesmolten chocolade en wentel hem daarna rondom door de cornflakes.
Laat de kipnuggets op bakpapier uitharden.
Serveer de kipnuggets per 3 of 4 stuks met een beetje frambozenjam.
Tip:
Bak zelf de cake met dit basisrecept
2: Satéstokjes:
Zelf ben ik gek op sateetjes. Die liefde heb ik inmiddels overgedragen op Steven. Voor deze zoete satéstokjes liepen ze allebei erg hard! Marshmallow en chocolade is een ultieme combinatie die het altijd goed doet.
Dit heb je nodig voor 15 saté stokjes:
30 kleine spekken van ongeveer 2 x 3 cm groot.
50 gram melk chocolade
50 gram pure chocolade
cacao
(hazelnoot)pasta
En verder:
15 cocktailprikkers
silicone bakkwast
bakplaat met bakpapier
Zo ga je te werk:
Prik 2 spekken op iedere coctailprikker. Doe dit speels: scheef, schever of scheefst het mag allemaal.
Smelt de chocolade en tempereer het. Doe het in een smal glas.
Dompel de spekken helemaal onder de chocolade.
Leg ze op de bakplaat en laat ze zo bijna helemaal uitharden.
Trek met de bakkwast grove, onregelmatige strepen in de niet meer uitlopende maar nog niet gestolde chocolade.
Doop de kwast in de cacao, tip de overtollige cacao er af. Haal de kwast nogmaals over de satéstokjes.
Laat de chocolade uitharden.
Serveer de sateetjes per 2 of 3 stuks met chocolade pasta als satésaus.
Tip:
Maak de spekken zelf met dit recept.
3: Bitterballen:
Deze bitterballen trakteerde Steven voor de meesters en juffen met cakepatat. Zijn traktatie viel erg in de smaak en zag er zo uit:
Dit heb je nodig voor ongeveer 30 bitterballen:
100 gram roomboter op kamertemperatuur
100 gram fijne kristalsuiker
2 L eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram melk
10 gram cacao
50 gram pure chocolade (hoe puurder hoe meer chocoladesmaak aan je cake)
200 gram melk chocolade
100 gram nougatine
En verder:
cakepopapparaat
cocktailprikkers
lege eierdoos bekleed met aluminiumfolie
Zo ga je te werk:
Verwarm het cakepop apparaat voor.
Maak het cakebeslag klaar volgens de bereidingswijze van dit recept.
Doe het cakebeslag in een spuitzak, knip hier een klein puntje af.
Vet zo nodig het cakepop apparaat in.
Spuit cakebeslag in het apparaat. Bak de cakepops in ongeveer 5 minuten gaar.
Haal de cakepops met hulp van de cocktailprikkers uit het apparaat en laat ze afkoelen in de eierdoos. Zo blijven ze mooier rond.
Doe de nougatine in de blender en maal ze wat fijner (oeps… dat vergat ik zelf maar het resultaat is nog echter als je deze stap niet vergeet)
Smelt de melk chocolade en tempereer het.
Dompel de afgekoelde cakepops in de chocolade en rol ze daarna door de nougatine.
Tip:
Ook lekker (voor meesters en juffen) bitterballen van ganache truffels. i.p.v. hagelslag gebruik je dan nougatine om de balletjes door te rollen. Het resultaat is dan zo: