Overige

Witte chocolade crunch

Een eenvoudig receptje waar je niet van af kunt blijven. Lekker om op de vulling in je taart te strooien of om gewoon zo weg te happen. Het is snel gemaakt. En, ook reuze handig, gemaakt van maar 2 ingrdiënten: Rice krispies en witte chocolade. Het doet denken aan die lekkere repen witte chocolade waar een crunch in zit. Alleen is de verhouding hierbij iets anders.

Dit heb je nodig:

200 gram witte chocolade

25 gram rice krispies

En verder:

2 vellen bakpapier

deegroller

siliconen lepel

Zo ga je te werk:

Smelt en tempereer de chocolade.

Voeg de rice krispies in een keer toe en roer het goed door tot het goed gemengd is.

Leg een vel bakpapier neer en spreid het chocolade/krispies mengsel er over uit.

Leg het andere vel bakpapier er over.

Rol, het mengsel met de deegroller gelijkmatig uit tot de gewenste dikte.

Laat de chocolade uitharden.

Daarna is je witte chocolade-crunch klaar voor gebruik.

 

 

2 gedachten over “Witte chocolade crunch

    1. Hoi,

      De chocolade hard sneller uit in de koelkast. Als het goed getempereerd is, kan het ook op het aanrecht. In principe is dat beter voor de kwaliteit.
      Eerlijk gezegd doe ik het zelf wel vaak in de koelkast. Temperen is een zwakke(re) plek van mij 😉

      Groetjes,

      Adriënne

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *