Kleine koekjes

Thema 7: Mmm… Nutella! ~ Dag 1: Nutella meringues

Ik geef het toe… Ik kan er niet van af blijven! Je weet wel die glazenpot met het witte deksel, 1 grote zwarte letter en 6 grote rode letters op de voorkant. Daaronder een afbeelding van een mes, een boterham met een bruine laag, hazelnootjes en een glas melk. Jaja… Je weet vast al waar ik het over heb: Die Nutella pot!

Nutella is niet alleen lekker op de boterham maar kan ook op talloze andere manieren gebruikt worden. Ook dan vindt ik het moeilijk (of nog moeilijker) om er af te blijven. Tijd om jullie wat ideetjes te geven dus deze week deel ik er een aantal met jullie. Vandaag de aftrap met Nutella meringues.
DSC03203 met watermerk[1]

DSC03183 met watermerk[1]

Wist je dat je bij het basisrecept voor meringue ook heel makkelijk een smaakje toe kunt voegen? Nutella is er een van. Hou er wel rekening mee dat je door de toevoeging van Nutella de structuur van de meringue wijzig. Hij wordt daardoor niet zo knapperig maar wat taaier.

DSC03202 met watermerk[1]

Dit heb je nodig:

25 gram hazelnoten
200 gram Nutella
2 eiwitten
snufje zout
125 gram fijne kristalsuiker
100 gram poedersuiker
En verder:
bakplaat bekleed met bakpapier
2 eetlepels
spuitzak met evt. klein glad spuitmondje
 
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Rooster de hazelnoten in 8 – 10 minuten goudbruin.
Laat ze daarna afkoelen.
Klop de eiwitten met het zout schuimig.
Voeg de fijne kristalsuiker toe en klop het stijver.
Voeg daarna de poedersuiker toe en klop het schuim zo stijf dat je de pieken rechtop blijven staan.
(Een uitgebreide beschrijving voor het maken van eiwitschuim vind je bij het basisrecept)
Hak de hazelnoten grof.
Verwarm, al roerend, de Nutella au-bain-marie. Dit is alleen zodat het wat smeuïger wordt. Het mag dus niet te warm worden. 
Spatel 3/4 van de Nutella door het schuim. Zorg dat het schuim nog een beetje gemêleerd is zoals je op bijgevoegde foto’s ziet.
Verwarm de oven voor op 75 graden hetelucht
Schep met de eetlepels de meringue op de bakplaat.
Doe de achtergehouden Nutella in een spuitzak en spuit in iedere meringue een aantal Nutella streepjes.
Strooi op iedere meringue wat gehakte hazelnootjes.
Bak nu meringues in ongeveer 1,5 uur gaar.
DSC03188 met watermerk[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *