Ongeveer een maand geleden was mijn man jarig. Het is een traditie dat hij op zijn werk iets trakteert wat ik gemaakt heb. Er zijn collega’s die zich daar al weken van te voren op verheugen. Zij herinneren hem er ook aan zodat we het zeker niet kunnen vergeten 😉 Dat is altijd leuk om te horen! 5 Jaar geleden trakteerde hij op een aantal van mijn eerste fondanttaarten. Ik was toen reuze trots! En de reacties van zijn collega’s logen er ook niet om. De jaren daarna volgden er diverse andere traktaties, ik zal niet eens meer precies weten wat hij allemaal getrakteerd heeft. Dit jaar wilde hij graag cupcakes trakteren. Ik maakte 5 verschillende soorten. Allemaal lukten ze erg goed en zagen er heerlijk uit, al zeg ik het zelf. Goed nieuws voor jullie: Ik ga de receptjes komende tijd met jullie delen! Joehoe! Vandaag de favoriet van de jarige zelf:
Stroopwafel cupcakes
Dit heb je nodig voor ci. 10 cupcakes:
100 gram roomboter
75 gram kristalsuiker
25 gram bruine basterd suiker
2 M eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
1 gram kaneel
150 gram stroopwafels
Voor de toef:
100 gram mascarpone
50 gram slagroom
25 gram karamelstroop
10 gram licht bruine basterd suiker
4 gram kaneel
10 mini stroopwafels
En verder:
muffin / cupcake bakvorm
cupcakes bakpapiertjes
spuitzak
stervormige spuitmond
spatel
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zet de cupcake bakpapiertjes in de bakvorm.
Snij 150 gram stroopwafels in kleine stukjes. Ik leg ze allemaal op elkaar snij ze door de helft, daarna in repen van ongeveer 1 cm. Vervolgens draai ik ze een kwartslag en herhaal dit.
Mix de boter en de beide suikersoorten in ci. 10 minuten licht en luchtig.
Voeg 1 ei toe en mix tot het goed opgenomen is door het boter/suikermengsel.
Voeg dan het 2e ei toe.
Spatel het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kaneel er door.
Voeg de stroopwafelstukjes toe en spatel ook deze door het beslag.
Doe het beslag in de spuitzak (zonder het spuitmondje te gebruiken) en spuit in ieder bakvormpje 50 – 55 gram beslag.
Bak de cupcakes in ci. 20 – 25 gaar.
Laat de cupcakes volledig afkoelen.
klop de slagroom met de suiker lobbig.
Roer de mascarpone los.
Voeg de mascarpone toe aan de slagroom.
Voeg de kaneel en de stroop toe en mix het op tot een stevige crème.
Doe het spuitmondje in de spuitzak en schep vervolgens de crème er in.
Spuit mooie toeven op de afgekoelde cupcakes.
Steek in iedere toef een mini stroopwafel.
ohh , dit ziet er ook weer heerlijk uit!!
Ga het naar mijn zoon in Noorwegen sturen hij heeft net stroopwafels van me gekregen en is hier helemaal gek op!!
en ik zelf ga ze ook zeker maken !!
en natuurlijk nog gefeliciteerd met je man.
Ah wat leuk, zeg! Ik ben heel benieuwd of ze bij hem net zo in de smaak vallen als de paasstol cupcakes bij jullie 😉
Ziet er heerlijk uit!!! Welke caramelstroop gebruik je? Gewoon schenkstroop?
Hoi Jose, ikgebruik inderdaad de caramel schenkstroop van ‘Van Gilse’.
Groetjes, adrienne
Dankjewel!