Cupcakes

Rafaëllo cupcakes

In de tweede helft van januari liep ik een klein filiaal van de Kruidvat binnen. Daar viel mijn oog op een mand met afgeprijsde kerstchocolade. Alle dozen kostte nu €1,00 i.p.v. €6,00 of €7,00. Tot mijn grote verbazing zaten daar ook een aantal dozen Rafaello en Ferrero in. Ik bedacht me geen moment, grabbelde in de mand en haalde er alle dozen Ferrero en Rafaello uit die ik kon vinden. Nee… ik liep niet met mijn armen vol de winkel uit, hoor! Ik scoorde totaal 3 dozen. Toen bedacht ik al dat ik zou bewaren tot de verjaardag van mijn man. Hoewel ik nog niet wist wat ik er mee wilde maken wist is wel dat ik ze goed zou kunnen gebruiken. Zo’n gelukje heb je uiteraard niet vaak. En zonder zo’n gelukje zijn de cupcakes wat kostbaarder maar niet te min zijn ze te lekker om niet met jullie te delen. De cake is gemaakt van amandelmeel en kokos. Doe toef is gemaakt met witte chocolade. Mmmh..! Ik ga snel het recept met jullie delen:

DSC09361 met watermerk

Dit heb je nodig voor ongeveer 10 cupcakes:

Voor de cupcakes:

100 gram zachte roomboter

2 M eieren

100 gram kristalsuiker

50 gram amandelmeel

1,5 gram backin

50 gram Zelfrijzend bakmeel

15 gram amandelextract

100 gram kokos

snuf zout

Voor de toef:

100 gram zachte  roomboter

125 gram poedersuiker

1 zakje vanille suiker

200 gram witte chocolade

Voor de decoratie:

10 Rafaellos

handje kokos

En verder:

Spuitzak

Spuitzak met stervormige spuitmond

Cupcakes bakblik

Cupcake papiertjes

Pan

hittebestendige bak die precies in de pan past

DSC09366 met watermerk

Zo ga je te werk:

Zet de cupcake papiertjes in het cupcake bakblik.

Mix de roomboter met de eieren in ongeveer 10 minuten licht, luchtig en romig.

Voeg 1 ei en de amandelextract toe en mix dit door tot het volledig opgenomen is. Voeg dan het 2e ei toe en mix ook deze door tot het volledig opgenomen is.

Zeef het amandelmeel, het zout, de backin en het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en spatel dit voorzichtig door tot het goed gemengd is.

Voeg als laatste kokos toe en spatel ook dit door het beslag.

Doe het beslag in een spuitzak en spuit ongeveer 50 gram beslag in ieder bakvormpje.

Bak de cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar en lichtbruin.

Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie of in de magnetron en laat het iets afkoelen.

Mix intussen de roomboter met de suiker voor de toef in 10 minuten luchtig.

Voeg de chocolade toe aan de botercreme en mix het nog ongeveer 2 minuten door.

Doe de crème in de spuitzak met een stervormige spuitmond. Spuit op iedere cupcake een mooie toef crème.

Strooi over iedere cupcake wat kokos

Haal de Rafaellos uit de verpakking en druk op iedere cupcake een Rafaello.

Tip:

Lees het basisrecept voor cake eens na. Hierin lees je allerlei tips hoe je het beste een cakebeslag kan maken en bakken.

 

DSC09368 met watermerk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *