Deze bavarois is echt waanzinnig lekker. Niet iets wat je dagelijks maakt en juist daardoor heel speciaal. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld frambozen, abrikozen of witte chocolade. Lekker als dessert maar ook heel lekker als taartvulling. Omdat je er zo mee kan varieëren verdiend deze bavarois een eigen blog. Ik ben heel benieuwd: Waar ga jij het voor gebruiken? Laat dat vooral weten, dat vind ik echt super leuk. Je kan een reactie achterlaten onderaan dit bericht maar ook op één van de Bakkriebels social media kanalen.
Dit heb je nodig:
1 blaadje gelatine
75 gram pistachepasta
100 gram melk
1 eidooier
10 gram suiker
175 gram slagroom
Zo ga je te werk:
Week de gelatine in ruim koud water.
Meng de eidooier met de suiker.
Verwarm de melk tot 50 graden.
Voeg de melk, al roerend toe aan de eidooier. Roer tot het goed gemengd is.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het, al roerend tot 82 graden.
Leg één uitgekneden blaadje gelatine op de pistachepasta.
Giet de melk er op, roer het ondertussen voorzichtig door elkaar.
Roer tot de gelatine gesmolten is en de pistachepasta en melk een homogene massa zijn.
Klop de slagroom op.
Voeg één eetlepel slagroom toe aan de pistachepasta en spatel het door elkaar.
Spatel ook de rest van de slagroom door de pistachepasta, zodat een pistachebavarois ontstaat.
Laat de pistachebavarois in ongeveer 5u opstijven in de koelkast.
Voor hoeveel personen is dit recept?
Hoi Afke,
Ik dacht dat ik er destijds 4 glaasjes meegemaakt had. Ik zeg er eerlijk bij dat ik het niet 100% zeker weet, want het is al even geleden dat ik het gemaakt heb.
hoihoi
ik ga dit maken
maar x3
klopt de verhouding slagroom dan wel
525gr ?
lijkt zoveel dan nl
Ha Katja,
Als je de overige ingrediënten x3 neemt heb je dat ook nodig voor de slagroom. Dus dat is dan inderdaad 525 ml. In dit geval zou ik het zelf wel aandurven om 500 ml slagroom te gebruiken. Het is een beetje zonde als je van één potje 225ml overhoudt.
Groetjes,
Adriënne
groetjes,
Adriënne
dankjewel voor de reactie. heb het gedaan en is gelukt .
viel me wel.op dat structuur niet zacht is maar toch meer richting de mouse ..kreeg idee dat door nootjes komt .
maar lekker is het wel
!!
Fijn om te horen! Ja, het klopt inderdaad dat dit een hele luchtige dan bavarois is. Dat komt doordat je, naast slagroom ook luchtig eigeel gebruikt. Ik las ergens dan het dan eigenlijk toch een bavarois is, maar voor mij is het pas een bavarois als er eiwit aan toegevoegd is.
Fijne kerstdagen!
Groetjes, Adriënne