Deze schuimtaartjes in miniformaat behoren tot mijn favoriete taartjes. Het maakt niet uit of ze groot of klein zijn, je eet je vingers er bij op. Dat zou trouwens heel zonde zijn. Laat die vingers er maar aan zitten en neem gewoon nog een tweede. Omdat ze mini zijn, hoef jij je dan natuurlijk helemaal niet schuldig te voelen! Twee halve is tenslotte één hele.
Dit heb je nodig voor circa 12 taartjes:
70 gram eiwit (2 eiwitten van een M ei)
70 gram poedersuiker
70 gram fijne kristalsuiker
90 gram hazelnoten
citroensap
250 ml slagroom
75 gram mascarpone
2 zakjes vanillesuiker
schepje suiker naar smaak
1 zakje nougatine
12 hele hazelnoten
decoratie naar keuze
En verder:
Mes
Spuitzak met spuitmondje
Keukenrol
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Deksel
Zo ga je te werk:
Rooster de hazelnoten in ongeveer 8 minuten op 180 graden, in de airfryer goudbruin.
Laat ze volledig afkoelen.
Hak de hazelnoten fijn. Hoe fijner hoe makkelijker het schuim straks te spuiten in, zonder dat het spuitmondje telkens verstopt raakt.
Maak de mixerkom en de klopper vetvrij met citroensap.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de fijne kristalsuiker in een ovenschaal en zet het in het midden van de oven.
Doe het eiwit in de mixerkom. Zet de mixer op de laagste stand aan. Verhoog iedere 30 seconden de snelheid van de mixer, tot de hoogste stand.
Klop het eiwit op tot stijve pieken.
Haal de suiker uit de oven, verlaag de temperatuur naar 75 graden.
Schep eetlepel na eetlepel de warme suiker bij het eiwit. Laat de mixer ondertussen op de hoogste stand draaien.
Voeg de poedersuiker in één keer toe. (zet de mixer wel even uit, anders heb je een sneeuwfeestje)
Mix op de hoogste stand 4 minuten. Voel, tussen je duim en wijsvinger of de suikerkorreltjes opgelost zijn. Zo niet klop dan nog een poosje door.
Voeg de fijngehakte hazelnoten toe, spatel het er kort maar goed door.
Doe het schuim in een spuitzak met spuitmondje en spuit 24 rondjes van ci. 3,5 cm doorsnee op het bakpapier.
Droog het schuim in ongeveer 3 uur in de oven.
Laat het volledig afkoelen.
Strooi de nougatine op een deksel
Klop de slagroom met de mascarpone en suiker stijf en vul een spuitzak met een kartelvormig spuitmondje ermee.
Leg 12 schuimplakjes neer en spuit op ieder plakje een rozet slagroom.
Druk op ieder schuimplakje een tweede schuimplakje.
Spuit wat slagroom rondom de taartjes. Smeer dit strak uit met bijv. de achterkant van een mes.
Rol de taartjes door de nougatine.
Spuit op ieder taartje een rozet slagroom en decoreer het naar eigen inzicht.
Bewaar de taartjes tot serveren in de koelkast.
Ik will graag Harde mokkas maken
Kijk op Heel Holland Bakt app.
Daar staan het goed beschreven.
Succes!
Marian
Hoi Cornelia,
Oeps… Jouw reactie is tijdens mijn zomer blogstop gegeven en is daardoor niet meer beantwoord. Sorry! Voor Harde Mokka’s staat er geen recept op Bakkriebels. Heb je al gezocht op Google?
Groetjes,
Adriënne
Ik vindt dit allemaal heel leuk om te krijgen
These look great, but I don’t understand what 70 grams of protein from an M egg is. Can you tell me what that means in English? Thank you!
Hi Donna,
In The Netherlands we have S(mall), M(edium), L(arge) and X(tra)L(arge) eggs. The mediums eggs are 50 grams with eggwhite and yolk. One eggwhite have a weight from 35 grams.
I hope I have answered your question sufficiently. Unfortunately I don’t speak English very well. But Google Translate is a goed friend 😉
3 uur in de oven op 75 gr., klopt dat wel? Kan dat ook anders?
Hoi Wilma,
Ja zeker klopt dat! Meringue wordt gedroogd en niet gebakken, vandaar de lage temperatuur. Het kan zijn dat de meringue in jouw oven minder lang gedroogd hoeft te worden dan in mijn oven. De meringue is voldoende gedroogd als het loslaat van het bakpapier.
Groetjes,
Adriënne
Oke , duidelijk. Binnenkort ga ik ze maken. Dank je wel.
Hoi! Bedankt voor het recept; het was het lievelingsgebak van mijn vader dus tijd om het te proberen. Maar mijn vraag is: kan ik ipv geroosterde hazelnoten (begin van het recept) ook hazelnootmeel gebruiken? De grove variant? Bedankt alvast!
Flora