Diep diep in de zee lag een goed verborgen en langbewaarde schat… Wat is er nu leuker dan schatzoeken? Alleen niemand kan er bij! Namaken kunnen we hem wel… Wie bouwt mee aan deze eetbare schatkist? Of hoe leuk is het om aan het einde van het schatzoeken deze eetbare schat te vinden en met elkaar op te peuzelen? Je kan hem natuurlijk ook maken om cadeau te geven. Al dan niet met echt geld er in. Daarnaast is het ook gewoon een leuke activiteit om in de komende zomervakantie te maken. Gezien het prachtige weer dat we afgelopen weken hadden ben ik bang dat we nog weleens een regenachtige vakantie kunnen krijgen. Ik hoop natuurlijk gewoon dat ik er naast zit. Al is een regenbui natuurlijk gewoon keihard nodig nu.
Dit heb je nodig voor 1 schatkist:
4 plakken cake of brownie
100 gram chocolade naar keuze
5 theebiscuits
1 eetlepel lichte basterd suiker
chocolademunten
eventueel chocolade goudstaaf
tumtums of snoepjes naar keuze
En verder:
scherp mes zonder kartels
glas met heet water
cakeboard of iets anders waar je de schatkist op kan zetten
spuitzak of boterhamzakje
Zo ga je te werk:
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Bereid ondertussen de kitkats voor:
Hou 1 ‘plak’ kitkats heel, dit wordt het deksel.
Snij van 2 ‘plakken’ kitkats één reepje af. Dit wordt de voor- en achterkant.
Leg één van die twee plakken horizontaal neer.
Leg één van de twee overgebleven ‘plakken’ er vertikaal naast. Snij deze zo af dat hij net zo lang is als de andere plak.
Doe dit ook met de laatst overgebleven plak.
De afgesneden delen heb je niet persé nodig maar zou je kunnen gebruiken om de binnenkant mee op te vullen.
Doe de gesmolten chocolade in een spuitzakje of boterhamzakje waar je een heel klein puntje van afknipt.
Begin met de voorkant van de schatkist, zorg dat de repen horizontaal leggen. Spuit een beetje chocolade op de onderkant van de onderste reep, zo dat de chocolade vast plakt aan het cakeboard als je hem rechtop zet.
Zet de repen rechtop, hou hem even kort vast.
Spuit een dunne baan chocolade op de achterkant van de reep, doe dit zowel links als rechts.
Pak de vertikale repen. Spuit chocolade op de afgesneden kant.
Zet de repen tegen de voorkant van de kist aan. Duw ze stevig aan en hou het zo even vast zodat de chocolade zich kan hechten.
Spuit weer een randje chocolade van boven naar beneden waar je straks de achterwant tegen aan plakt.
Pak de kitkats ‘plak’ voor de achterkant. Spuit chocolade aan de onderkant.
Zet de kitkats er tegen en druk het weer stevig in elkaar en hou het ook weer even vast.
Laat het chocolade een kwartiertje drogen.
Vul de binnenkant van de kist eerst op met wat stukken brownie of cake.
Spuit nu wat van de overgebleven chocolade op de achterkant van de schatkist en plak hier de achterbleven kitkats op. Zorg dat hij een beetje schuin omhoog komt te staan zodat je de kist verder op kunt vullen.
Doe dit ook gelijk met de munten, chocoladestaven en snoepjes. Dit zorgt er weer voor dat het deksel op zijn plek blijft.
Met de overgebleven chocolade kan je nog wat strepen aan de buitenkant van de schatkist aanbrengen. Zodat hij een verweerd uiterlijk krijgt.
Verkruimel de kaakjes grof en meng het met de bruine basterd.
Strooi dit mengsel om de kist en decoreer het om de kist verder met chocolademunten, chocolade goud staven en snoepjes.