Voor de verjaardag van Rosalie bedachten we op het allerlaatste moment dat we een taart met Kinder chocolade wilden maken. Dat was echt een goud idee! Kijk eens hoe prachtig deze kinder chocolade taart is. De reepjes om de taart zorgen ervoor dat iedereen weet welke smaak de taart heeft. En daarnaast staat het ook nog eens heel erg leuk. Aan de binnenkant heeft de taart twee soorten biscuit: Een vanillebiscuit en een chocoladebiscuit. De vulling bestaat uit kinder chocolade room en witte chocolade pasta. Nou en de buitenkant spreekt voor zich, dacht ik zo.

Fervent chocolade liefhebber
Rosalie is bij ons de grootste chocolade liefhebber. Je maakt haar blij met een stukje witte chocolade, maar ook met een boterham met Nutella. Sinds kort voegen we ook reepjes Kinder Chocolade toe aan haar chocolade favorieten. Omdat ze zo gek is op chocolade, staat eigenlijk altijd wel vast dat we voor haar verjaardag een taart met chocolade maken. Echter is niet iedereen gek op zulke taarten. Daarom is deze taart zo fijn: de chocolade overheerst helemaal niet maar is juist heerlijk in balans. Dat de visite daar ook zo overdacht was maar al te duidelijk want deze taart was als allereerste op.

De perfecte balans
Om de perfecte balans tussen chocolade en niet chocolade te krijgen bakte ik voor deze taart niet alleen een chocolade biscuit of een naturel biscuit. Nee, we besloten dat het het allerlekkerst zou zijn om twee lagen naturel biscuit en één laag chocolade biscuit te bakken. Dit kost je wel net even wat extra tijd en handelingen, maar wat maakt dat uit als de taart daarmee nog lekkerder wordt? Doordat je dunnere plakken bakt is de taart wel sneller gaar dan een hoge en dus dikkere biscuit.
Wil je dit recept opslaan om later voor een feestje te maken? Gebruik onderstaande foto’s om dit artikel en het bijhorende recept makkelijk en snel terug te vinden.


En dan de lekkerste vulling
Bij zo’n lekkere Kinder chocolade taart hoort natuurlijk ook een echte kinder chocolade vulling. Daarvoor maken we de allerlekkerste kinder chocolade room die je je maar bedenken kan. Je kunt deze room op twee verschillende manieren maken. Je kunt namelijk kiezen voor de veilige methode, waarbij je de reepjes eerst in de slagroom smelt en terug koelt voor je de room opklopt. Sneller werkt de koude methode waarbij je alleen de reepjes smelt en deze door de lobbige slagroom spateld. Toch heeft de warme methode mijn voorkeur omdat je daarmee het schift gevaar uit de weg gaat.

De afwerking van de taart
Als afwerking voor deze heerlijke kinder chocolade taart zijn maar liefst dertig reepjes kinder chocolade gebruikt. Dat zijn er flink wat, hé? Nu zijn deze kinder reepjes vaak flink aan de prijs, koop ze daarom slim in. Grotere verpakkingen zijn vaak goedkoper dan kleine verpakkingen. En ook per winkel zit er verschil in de prijs. Reken altijd de prijs uit die je per reepje betaald. Soms denk je dat een grotere verpakking voordeliger is, maar blijkt dit niet zo te wezen. Deze dertig reepjes zet je één voor één om de taart heen nadat je de taart afgesmeerd hebt met kinder chocolade room. Omdat de room dan nog zacht en vers gesmeerd is hechten de reepjes zich goed vast. Het is dus niet nodig om deze taart daarna met een lintje bij elkaar te houden.
Garnering naar keuze
Regelmatig krijg ik de vraag waar de garnering op mijn taarten vandaan komt. Nu haal ik dat echt overal vandaan. Daarbij heb ik ook nog eens een flinke voorraad. In het geval van deze taart komen de vierkante schildjes uit Duitsland. Volgens mij kocht ik ze bij de Lidl maar helemaal zeker weten doe ik het niet meer. De roze chocolade harten kocht ik bij baktotaal. De kleinere pure en witte chocolade hartjes zijn waarschijnlijk van Dr. Oetker of ook van een Duits merk. Alles bij elkaar was het een leuk meisjesachtig geheel. Omdat dit zo specifiek bij Rosalie past en niet zozeer bij de taart, is de garnering niet opgenomen in onderstaand recept.

Koemelkvrij
Helaas… Deze taart is niet koemelkvrij te maken. Wil je een koemelkvrije taart maken? Kies dan een recept op Bakkriebels dat daar wel geschikt voor is.
Automatische concepten
Ingrediënten
- voor het vanille biscuit
- 3 m eieren op kamertemperatuur
- 60 gram suiker
- 3/4 zakje vanille suiker
- 3 gram citroenrasp
- 45 gram bloem
- 15 gram custard of maïzena
- snuf zout
- voor het chocolade biscuit
- 30 gram bloem
- 15 gram maizena
- 15 gram cacao
- 50 gram suiker
- 3 m eieren
- 1 dopje vanille aroma
- snuf zout
- voor de kinderroom:
- 6-9 eetlepels witte chocolade pasta
- 375 ml slagroom
- 21 reepjes kinder chocolade
- 1,5 zakje vanille suiker
- 180 gram mascarpone
- voor de afwerking
- 30 reepjes kinder chocolade
- chocolade garnering naar keuze
Instructies
- Begin met het maken van de Kinder chocolade room. Breng hiervoor de slagroom aan de kook.
- Smelt de reepjes kinder chocolade in de hete room.
- Roer goed door elkaar tot de reepjes volledig gesmolten zijn.
- Laat de kinder chocolade room afkoelen tot kamer temperatuur. Zet de room daarna in de koelkast en koel tot het koud is.
- Maak het vanille biscuit. Bekleed een bakvorm van 18 cm doorsnee met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren met de beide suiker soorten, de citroenrasp en het zout licht en luchtig.
- Zeef de bloem en maïzena boven een kom en spatel dit er luchtig door.
- Doe het biscuit beslag in de bakvorm.
- Bak het biscuit in ongeveer 20 minuten gaar.
- Laat het biscuit volledig afkoelen.
- Maak intussen ook het chocolade biscuit. Bekleed de bakvorm hiervoor opnieuw met bakpapier.
- Klop de eieren met de suiker, vanille aroma en het zout licht en luchtig.
- Zeef de bloem, maïzena en cacao boven de kom.
- Spatel dit er voorzichtig door.
- Bak ook dit biscuit in ongeveer 20 minuten gaar.
- Laat het chocolade biscuit volledig afkoelen.
- Klop intussen de kinder chocolade room lobbig.
- Voeg de mascarpone toe en klop het stijf.
- Doe een paar flinke eetlepels kinder chocolade room in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Deze spuitzak is voor het garneren.
- Doe de overige kinder chocolade room in een spuitzak zonder spuitmondje.
- Snij het vanille biscuit door de midden. Je hebt 2 plakken van ongeveer 1,5 a 2 cm dikt nodig.
- Leg de eerste plak vanille biscuit op een bord.
- Spreid twee a drie eetlepels witte chocolade pasta uit over het biscuit.
- Spuit hier een laagje kinder chocolade room op.
- Leg de plak chocolade biscuit erop. Deze plak mag ongeveer 4 cm dik zijn.
- Smeer hier opnieuw twee a drie eetlepels witte chocolade pasta op.
- Spuit een laag kinder chocolade room er op.
- Leg de tweede vanille biscuitplak er op.
- Smeer de taart aan de boven en zijkanten licht af met de kinder chocolade room.
- Zet de reepjes kinder chocolade om de taart heen.
- Spreid de laatste eetlepels witte chocolade pasta uit over de bovenkant van de taart. Dit hoef niet helemaal tot de zijkant.
- Spuit toeven kinder chocolade room op de taart.
- Garneer de taart naar eigen inzicht.
- Bewaar de taart tot serveren in de koelkast.