Taarten

Kinder chocolade taart

Snel naar recept
Voor de verjaardag van Rosalie bedachten we op het allerlaatste moment dat we een taart met Kinder chocolade wilden maken. Dat was echt een goud idee! Kijk eens hoe prachtig deze kinder chocolade taart is. De reepjes om de taart zorgen ervoor dat iedereen weet welke smaak de taart heeft. En daarnaast staat het ook nog eens heel erg leuk. Aan de binnenkant heeft de taart twee soorten biscuit: Een vanillebiscuit en een chocoladebiscuit. De vulling bestaat uit kinder chocolade room en witte chocolade pasta. Nou en de buitenkant spreekt voor zich, dacht ik zo.
Fervent chocolade liefhebber

Rosalie is bij ons de grootste chocolade liefhebber. Je maakt haar blij met een stukje witte chocolade, maar ook met een boterham met Nutella. Sinds kort voegen we ook reepjes Kinder Chocolade toe aan haar chocolade favorieten. Omdat ze zo gek is op chocolade, staat eigenlijk altijd wel vast dat we voor haar verjaardag een taart met chocolade maken. Echter is niet iedereen gek op zulke taarten. Daarom is deze taart zo fijn: de chocolade overheerst helemaal niet maar is juist heerlijk in balans. Dat de visite daar ook zo overdacht was maar al te duidelijk want deze taart was als allereerste op.

De perfecte balans

Om de perfecte balans tussen chocolade en niet chocolade te krijgen bakte ik voor deze taart niet alleen een chocolade biscuit of een naturel biscuit. Nee, we besloten dat het het allerlekkerst zou zijn om twee lagen naturel biscuit en één laag chocolade biscuit te bakken. Dit kost je wel net even wat extra tijd en handelingen, maar wat maakt dat uit als de taart daarmee nog lekkerder wordt? Doordat je dunnere plakken bakt is de taart wel sneller gaar dan een hoge en dus dikkere biscuit.

Wil je dit recept opslaan om later voor een feestje te maken? Gebruik onderstaande foto’s om dit artikel en het bijhorende recept makkelijk en snel terug te vinden.
En dan de lekkerste vulling

Bij zo’n lekkere Kinder chocolade taart hoort natuurlijk ook een echte kinder chocolade vulling. Daarvoor maken we de allerlekkerste kinder chocolade room die je je maar bedenken kan. Je kunt deze room op twee verschillende manieren maken. Je kunt namelijk kiezen voor de veilige methode, waarbij je de reepjes eerst in de slagroom smelt en terug koelt voor je de room opklopt. Sneller werkt de koude methode waarbij je alleen de reepjes smelt en deze door de lobbige slagroom spateld. Toch heeft de warme methode mijn voorkeur omdat je daarmee het schift gevaar uit de weg gaat.

De afwerking van de taart

Als afwerking voor deze heerlijke kinder chocolade taart zijn maar liefst dertig reepjes kinder chocolade gebruikt. Dat zijn er flink wat, hé? Nu zijn deze kinder reepjes vaak flink aan de prijs, koop ze daarom slim in. Grotere verpakkingen zijn vaak goedkoper dan kleine verpakkingen. En ook per winkel zit er verschil in de prijs. Reken altijd de prijs uit die je per reepje betaald. Soms denk je dat een grotere verpakking voordeliger is, maar blijkt dit niet zo te wezen. Deze dertig reepjes zet je één voor één om de taart heen nadat je de taart afgesmeerd hebt met kinder chocolade room. Omdat de room dan nog zacht en vers gesmeerd is hechten de reepjes zich goed vast. Het is dus niet nodig om deze taart daarna met een lintje bij elkaar te houden.

Garnering naar keuze

Regelmatig krijg ik de vraag waar de garnering op mijn taarten vandaan komt. Nu haal ik dat echt overal vandaan. Daarbij heb ik ook nog eens een flinke voorraad. In het geval van deze taart komen de vierkante schildjes uit Duitsland. Volgens mij kocht ik ze bij de Lidl maar helemaal zeker weten doe ik het niet meer. De roze chocolade harten kocht ik bij baktotaal. De kleinere pure en witte chocolade hartjes zijn waarschijnlijk van Dr. Oetker of ook van een Duits merk. Alles bij elkaar was het een leuk meisjesachtig geheel. Omdat dit zo specifiek bij Rosalie past en niet zozeer bij de taart, is de garnering niet opgenomen in onderstaand recept.

Koemelkvrij

Helaas… Deze taart is niet koemelkvrij te maken. Wil je een koemelkvrije taart maken? Kies dan een recept op Bakkriebels dat daar wel geschikt voor is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *