Het eerste koekjesrecept voor dit jaar zijn koekjes waar weinig suiker en roomboter in zit. Heerlijke voedzame koekjes dat wel. Naast zelfrijzend bakmeel zit er ook havermout en kokos in. Het was de bedoeling dat het recept op het recept van de appel-rozijn havermout koekjes zou lijken. Uiteindelijk is het een middenweg tussen deze en de kokoskoekjes zoals mijn oma ze altijd bakte geworden. Steven riep dat hij het net cakejes vond. Die smulde er zo een aantal weg. De chocolade was nog niet eens goed uitgehard 😉 En over die chocolade gesproken… Ik heb het nog steeds niet goed onder controle 😉 Te warm, te snel afgekoeld, te koud verwerkt, niet goed geroerd… Of ik het ooit nog ga leren vraag ik me af. Maar wie weet! Gelukkig smaken koekjes er niet minder om.
Dit heb je nodig voor ongeveer 30 koekjes:
35 gram roomboter
75 gram rietsuiker
100 gram zelf rijzendbakmeel
2 M eieren
75 gram havermout
100 gram kokos
150 gram pure chocolade
snuf zout
En verder:
IJsbolletjesschep 30 mm
Vork
Bakplaat bekleed met bakpapier
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mix de roomboter met de rietsuiker en een snufje zout tot er geen klontjes meer inzitten.
Voeg de eieren toe en mix ook deze goed door.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix het tot een glad geheel.
Voeg de havermout toe en kneed dit er door (vervang zo nodig de mixerhaken voor kneedhaken)
Voeg als laatste de kokos toe en mix het geheel door.
Schep bolletjes deeg op de bakplaat. Maak ze met een vork plat. (Heb je geen ijsbolletjesschep? Weeg dan bolletjesdeeg van ongeveer 10 – 15 gram af en rol hier balletjes van.)
Bak de koekjes in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Smelt de chocolade en tempereer deze. (doe het beter dan het mij lukt, haha… 🙂 😉 😛 )
Doop ieder koekjes voor de helft in de chocolade. Leg ze terug op de bakplaat tot de chocolade uitgehard.
Vul je trommel met de koekjes en geniet ervan… Bij een kop koffie of een mok thee