Kleine koekjes

Ferrero Rocher Koekjes

Ferrero… I Love it! Ik ben niet de enige in de familie. Deze koekjes bakte ik al lang… heel lang geleden met mijn nichtje. Ze moesten alleen nog even wachten voor ze op de blog mochten. Ik gebruikte als basis een Amerikaans recept en vond dat er wel heel veel zout in moest maar goed… Er zijn meer recepten waar veel zout ik gaat dus deed ik braaf wat er moest. Nou uh… Dat vond ik echt een beetje te veel van het goede! Dus moesten ze nog een poos wachten tot ik ze nog een keer zou bakken met wel de juiste hoeveelheid zout er in. Oh en die Ferrero love: Ik moet zeggen dat ik er het liefst mee bakt, erg he? Hoewel ik ze zo ook erg weet te waarderen vind ik dat ze alles waar ze in verwerkt zitten naar een hoger niveau tillen. Neem nou deze:

Dat zou er zonder die ferrero toch helemaal niet lekker en aantrekkelijk uit zien?!

Dit heb je nodig voor ci. 40 koekjes

275 gram bloem

5 gram maizena

6 gram baking soda

snufje zout

125 gram roomboter op kamertemperatuur

100 gram witte basterd

100 gram licht bruine basterd

1 zakje vanillesuiker

1 M ei

1 M eidooier

12 ferrero’s

En verder:

ijslepel van ongeveer 3 – 3.5 cm of 2 eetlepels

2 bakplaten bekleed met bakpapier

Zo ga je te werk:

Doe de ferrero’s een nachtje in de vriezer. (Iets korter kan ook, het gaat er om dat ze makkelijker te snijden zijn zonder dat de vulling blijft plakken)

Snij de ferrero’s in ongelijke stukken.

Verwarm de oven voor op 175 graden

Klop de roomboter met de 3 suikersoorten licht en luchtig in ongeveer 3 minuten.

Voeg het ei toe en mix deze goed door. Voeg de eidooier toe en klop deze ook goed door.

Voeg de bloem in de 3 delen toe. Voeg met het eerste deel het zout toe, met het 2e deel de maïzena en met het 3e deel de baking soda. Mix tussendoor telkens goed zodat de bloem goed opgenomen wordt.

Voeg 2/3 van de ferrero’s toe en mix deze kort door.

Maak deegballetjes met hulp van de ijsbolletjeslepel (of de eetlepels) en leg iedere deegbal met ruime afstand van elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Druk in ieder deegballetje nog wat stukjes van de achtergehouden ferrero’s.

Bak de koekjes in ongeveer 12-15 minuten gaar en goudbruin.

Laat de koekjes na het bakken ongeveer 3 minuutjes afkoelen op de bakplaat en verplaats ze daarna naar een rooster.

 

 

2 gedachten over “Ferrero Rocher Koekjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *