Gebak en Tartelettes·Taarten

Sneeuwster

Jullie hebben er bijna 15 maanden op moeten wachten: Het recept voor de sneeuwster ala Adriënne. In januari vorig jaar beloofde ik dat ik ooit het recept zal posten. Het heeft even geduurd maar inmiddels heb ik de sneeuwster nog een keer gemaakt. De advocaat is ook zo goed gelukt dat ik het recept met jullie durf te delen. Qua uiterlijk ziet hij er iets anders uit maar dan die van vorig jaar. Gelukkig gaat het om de smaak dus ik hoop dat jullie het recept het wachten waard vinden. 

Daar komt hij:
DSC02255 uitsnede met watermerk[1]

Wat heb je nodig:

2 eidooiers
100 ml vanille inmaakbrandewijn
5 gram suiker
260 gram mix voor biscuit van Funcakes
200 gram ei
26 gram water
500 ml slagroom
2 zakjes klopfix
4 zakjes vanillesuiker
2 eetlepels poedersuiker
Poedersuiker
 
En verder:
2 pannetjes die precies in elkaar passen
Voedingsthermometer
Garde
Bord met opstaand randje
Huishoudfolie
Taartzaag
Handmixer
Springvorm van 22 cm
Bakpapier
Afkoelrooster
Spuitzak met sterspuitmondje 1M
Theezeefje
DSC02252uitsnede met watermerk[1]

Zo ga je te werk:

Vul 1 van de pannetjes met een laagje water en breng dit aan de kook.
Klop met een garde de suiker, brandewijn en de eidooiers met elkaar tot een egaal mengsel. Doe dit in het tweede pannetje.
Verwarm, al kloppend, het advocaat mengsel au-bain-marie tot ongeveer 80 graden.
Blijf kloppen tot het mengsel de gewenste dikte heeft, zorg dat de temperatuur niet boven de 84 graden uitkomt.
Schenk de advocaat in een bordje, leg hier direct huishoudfolie op. Op deze manier voorkom je velvorming. Laat het afkoelen op het aanrecht en plaats het daarna eventueel in de koelkast.
Weeg het ei, de biscuitmix en het water nauwkeurig af en doe dit in een mixerkom.
Vet de springvorm in, bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 145 graden hetelucht
Mix dit 10 minuten op de hoogste snelheid, schakel daarna terug naar de laagste snelheid en mix nog 2 minuten door.
Doe het beslag in de springvorm en bak hem in ongeveer 45 minuten gaar.
Verwijder direct de rand van de springvorm, keer het biscuit om op het afkoelrooster en verwijder de bodem.
Laat het biscuit helemaal afkoelen.
Klop de slagroom met de klopfix, de vanillesuiker en de poedersuiker stijf.
Snij het biscuit met de taartzaag door de midden.
Snij in de bovenste biscuit laag een stervorm zodat er 8 stukken ontstaan.
Vul de spuitzak met de slagroom.
Spuit een laag slagroom op de rand van je biscuit, zorg dat er een ruffle randje ontstaat. Dit doe je door harder te knijpen in de zak dan dat je een trekkende beweging maakt.
Spuit op die rand slagroom een tweede rand.
Vul daarna de binnenkant ook op met de slagroom.
Verdeel de advocaat over de slagroom, zorg dat je ruim uit de rand blijf.
Leg de andere biscuit laag op de slagroom en druk het iets aan.
Doe poedersuiker in een theezeefje en bedek al strooiend de hele bovenkant met poedersuiker.
 
En dan nu… Smullen maar!
DSC02243 uitsnede met watermerk[1]
DSC02246 met watermerk[1]

Een gedachte over “Sneeuwster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *