Makkelijkere recepten maken wil niet zeggen dat ik er minder plezier in heb. Vaak zijn makkelijke recepten ook de recepten die het meest gewaardeerd worden. Hier thuis in ieder geval wel. Eigenlijk ben ik de grootste eigenwijs die er op twee benen rond loopt 😉 Ik wil namelijk telkens iets anders bakken terwijl ze thuis het liefst altijd slagroomtaart hebben. Of gewoon cake, of slagroomsoesjes. Nou slagroomsoesjes kunnen ze krijgen! Maar vandaag maken we er wel chocolade soesjes van 😉 Lekker met nog een extra toefje slagroom er op en vergeet het ananasje niet voor de finisching touch. Eigenlijk zijn het zo moorkoppen, alleen dan in een kleiner formaat. Ik hoef je vast niet te vertellen dat die gewoon ontzettend lekker zijn! Het water loopt me weer in de mond als ik de foto’s terug kijk.
Dit heb je nodig:
Voor de soezen:
100 gram melk
100 gram roomboter
100 gram water
100 gram bloem
snuf zout
200 gram ei
Voor de slagroomvulling:
400 ml slagroom
150 gram mascarpone
4 zakjes vanillesuiker
fijne kristalsuiker naar smaak
Voor de chocoladeganache:
100 gram slagroom
75 gram pure chocolade
50 gram melk chocolade
15 gram fijne kritsalsuiker
10 gram roomboter
En verder:
Steelpan
Bakplaten bekleed met bakpapier
Spuitzak
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor tot 190 graden.
Doe de melk, het water en de roomboter in de steelpan en verwarm het tot de roomboter gesmolten is.
Zet de hittebron uit.
Voeg de bloem toe, roer het goed door elkaar.
Schakel de hittebron weer in. Blijf goed roeren, gaar het deeg zo in 3 minuten.
Breek de eieren in een bakje.
Doe het bloemmengsel in een beslagkom.
Voeg het eerste ei toe, mix het door het bloemmengsel tot het opgenomen is.
Voeg het volgende ei toe en mix tot ook deze opgenomen is.
Doe hetzelfde met het derde en vierde ei.
Doe het beslag in een spuitzak.
Spuit deegtoefjes van ongeveer 15 gram.
Bak de soezen in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat de soezen volledig afkoelen.
Klop intussen de slagroom met de mascarpone, vanillesuiker en suiker stijf.
Doe het slagroom in een spuitzak.
Maak een klein gaatje in de onderkant van de afgekoelde soezen.
Spuit de slagroom in de soezen.
Leg de overgebleven slagroom in de koelkast.
Breek de chocolade in kleine stukjes.
Breng de slagroom met aan de kook.
Voeg de chocolade en de suiker toe, roer tot de chocolade volledig gesmolten is en er een gladde ganache ontstaat.
Voeg het klontje boter toe.
Laat de ganache afkoelen, tot hij nog wel vloeibaar maar niet meer heet is.
Doop de soezen met de bovenkanten in de ganache.
Zet ze in de koelkast tot de ganache opgestijfd is.
Laat de ananasstukjes goed uitlekken op een stukje keukenpapier.
Spuit op iedere soes een toefje slagroom.
Garneer af met een stukje ananas.
Bewaar de soezen tot serveren in de koelkast.
Goedemiddag, wat kan ik toch altijd heerlijk genieten van al je lekkere recepten.
ik zou je iet willen vragen, zou het mogelijk zijn dat er aan de recepten een printvriendelijke versie aangehangen kan worden?
want wanneer ik het nu uitprint komen er zoveel niet noodzakelijke blaadjes mee waardoor ik vrij snel door mn inkt ben en het neemt zoveel ruimte in.
alvast bedankt voor alle moeite en ga alsjeblieft door met he posten van je leuke verhalen en recepten.
met vriendelijke groet Tirza Katsma
Hoi Thirza,
Ik ga eens even checken of dit mogelijk is. Het alternatief is dat je de tekst kopieer naar een word document, weghaal wat je niet nodig heb en alleen uitprint wat je wil gebruiken.
Groetjes,
Adrienne