Gebak en Tartelettes

Chocolade – kersensoezen

Wauw! De allerlekkerste soezen, ever! Dat zijn deze chocolade kersensoezen. Echt wauwie! Wat een smaakbommetjes zijn dit. Chocolade en kersen zijn gewoon een gouden combinatie. Dat weet iedereen. Deze soezen zijn helemaal perfect in balans. Het beetje cacao in het soezenbeslag doet al veel. Net als het beetje kersenlikeur wonderen doet in de slagroom. De kersenlikeur, die ik gebruikte was een zelfgemaakte. Dat recept volgt in de kersentijd. Net als het recept voor de kersenvlaaivulling. Omdat jullie, op Facebook en Instagram, zo enthousiast reageerden op de foto’s van dit recept, is dit het eerste recept dat ik met jullie deel na de blogstop. Volgens mijn man zijn dit de lekkerste soezen die ik ooit gemaakt heeft. Daarom is het volgens mij het perfecte gebakje als je iets nodig hebt van je partner 🙂 Misschien alvast een ideetje voor 14 februari?!

Dit heb je nodig voor 8 soezen:
voor de soezen:
50 gram melk
50 gram water
50 gram roomboter
10 gram cacao
40 gram bloem
1 eetlepel suiker
snuf zout
2 m eieren

Voor de vulling:
250 ml slagroom
50 gram mascarpone
10 gram kersenlikeur (of meer / minder naar smaak)
2 eetlepels suiker

Voor de afwerking:
150 gram kersenvlaaivulling
200 gram chocolade chocolade

En verder:
dunschiller
pan
spuitzak met stervormige spuitmond
bakplaat bekleed met bakpapier

Zo ga je te werk:
Maak eerst de soezen.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng de bloem en cacao met elkaar.
Doe de melk, water en boter in een pan.
Verhit de melk tot de boter gesmolten is.
Haal de pan van de hittebron. Voeg het bloem-cacao mengsel toe.
Zet de pan terug op de hittebron. Verwarm het mengsel al roerend 3 minuten. Schakel dan de hittebron uit en laat het bloemmengsel iets afkoelen.
Doe het over in een mengkom.
Breek de eieren in een aparte schaal.
Voeg één voor één de eieren, al mixend toe. Voeg het volgende ei pas toe als het ei daarvoor volledig opgenomen is.
Doe het beslag in een spuitzak.
Spuit het beslag in 8 hoopjes op de bakplaat.
Bak de soezen in ongeveer 25 minuten gaar.
Laat de soezen volledig afkoelen.

Voor de afwerking:
Maak chocolade schaafsel door met de dunschiller langs de zijkant van de reep te schaven.
Smelt 150 gram chocolade en tempereer dit.
Dompel de soezen tot ongeveer de helft in de chocolade.
Zet ze op een bakplaat o.i.d. en bestrooi ze met de chocoladekrullen.
Laat de chocolade in de koelkast uitharden.
Klop intussen de slagroom met de mascarpone en suiker stijf.
Voeg likeur toe en spatel dit er voorzichtig door. Voeg naar smaak nog extra likeur toe.
Doe de slagroom in de spuitzak met het spuitmondje.
Snij de soezen door de helft.
Vul de onderste helften met slagroom. Laat in het midden een kuiltje vrij.
Vul het kuiltje met kersenvlaaivulling.
Leg de bovenste helft op de soezen.
Spuit eventueel nog een beetje slagroom op de soezen.
Garneer ze af met een kers.
Bewaar de soezen tot gebruik in de koelkast.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding.

Een gedachte over “Chocolade – kersensoezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *