Taarten

Braam-Açai yoghurttaart

Snel naar recept
Sommige taarten overtreffen alle verwachtingen. Dit is er zo één! Vanaf het moment dat je de eerste laag in de springvorm stort tot het moment dat je de eerste punt uit de braam-açai yoghurttaart snijd. Bij elke laag groeit de spanning een beetje: hoe mooi zullen de lagen van de taart straks naar voren komen? En ook niet onbelangrijk: hoe smaakt de taart? Nou ik verzeker je alvast: hij smaakt naar meer!
Een nieuwe foodybox vol uitdagingen

Een nieuw seizoen betekent ook een nieuwe foodybox van Kroon op het werk. Zo was het een paar weken geleden tijd voor de zomerbox. Daarin vond ik ongeveer 10 producten die vooral voor de hartige foodblogger een uitdaging zijn voor recept ontwikkeling. Er is echter nog nooit een box geweest waar ik als zoete blogger helemaal niets mee kon maken. Wel zorgt de ene box voor een grotere uitdaging dan de andere. Bij deze box vind ik mijn zoete uitdaging in het pakket diepvriesfruit van Fast Fruit. Met maar liefst 6 verschillende zakken fruit(mixen) hebben zij niet alleen het diepvriesvak van de Albert Heijn veroverd maar ook mijn diepvries. Jullie zullen de komende tijd vast nog meer zien van wat ik hier nog meer mee gemaakt heb. En als eerste is dat dus het recept voor deze braam-açai yoghurttaart. Hierin gebruikte ik de açai drops van Fast Fruit.

Açai drops van Fast Fruit

Voor deze taart kwam de zak met açai drops uit de vriezer. Ondanks dat ik al eens van açai gehoord heb, had ik het nog nooit zo puur geproefd. Ik moet zeggen dat puur açai niet echt mijn ding is. Het smaakt voor mij te aards. Tegelijkertijd is het ook een redelijk neutrale smaak waar je prachtige smaakcombinaties mee kan maken. Ik koos ervoor om de açai drops te combineren met bramensap, vanille en yoghurt. Wat een gouden greep is dat.

Wil je dit recept opslaan op een van je Pinterest borden? Gebruik een van de onderstaande foto’s. Zo kan je dit artikel en het bijhorende recept altijd makkelijk terug vinden.
Zelfgemaakt bramensap of kopen?

In onze kindertijd was bramen plukken één van onze favoriete zomervakantie bezigheden als we aan boord waren en langer op een plek stil lagen. Mijn moeder maakte vaak bramensap van al die geplukte bramen. Op Bakkriebels vind je dan ook al heel lang het recept dat mijn moeder vroeger altijd gebruikte. Waar wij tegenwoordig wonen zijn geen bramenstruiken waar zo maar van geplukt kan worden. En mijn achtertuin is te klein voor een grote struik. Daardoor koop ik af en toe een fles. Deze keer had ik een fles van Landwaarts Culinair, een heerlijke zoete sap die echt perfect was voor deze taart. De sap was zo goed op smaak dat ik -op de yoghurtlaag na- alleen wat vanillesuiker toe hoefde te voegen. Het recept voor deze braam-açai yoghurttaart is dan ook gebaseerd op de bramensap van Landwaarts. Gebruik zelf gerust een andere sap en proef of er extra suiker aan toegevoegd moet worden.

Wachten wordt beloond

Wanneer je deze taart gaat maken is het belangrijk om geduld te hebben. Als eerste raad ik jullie aan om geduld te hebben, op een moment dat ik het zelf niet had. Zie je dat de onderste laag in de bodem getrokken is en dat de bodem daardoor een paars-roze kleur gekregen heeft? Oeps! Dat was niet de bedoeling en waarschijnlijk had ik het kunnen voorkomen door wat langer te wachten voor ik de eerste vulling in de vorm goot. Zit de eerste vulling eenmaal in de taart dan is het opnieuw een kwestie van geduld. Elke laag moet namelijk opstijven voor je een volgende laag erop kan gieten. Dit betekend dat je zo’n 2u moet wachten tussen de verschillende lagen. Voel altijd even licht met je vinger of de laag al opgesteven is voor je de volgende laag gaat klaar maken.

Handig werken

Laat de wachttijd tijdens het maken je niet afschrikken om aan deze braam-açai yoghurttaart te beginnen. Natuurlijk duurt het telkens even voor je verder kan. Maar bedenk eens wat je allemaal in die tussentijd kunt doen. Toch is het fijn om ergens tijdswinst te halen en zo snel mogelijk door te kunnen gaan. Voor deze taart betekent dat bijvoorbeeld dat het bramen-açai sap in één keer gekookt wordt. En alle gelatineblaadjes gaan in één keer het water in.

koemelkvrij

Ja, ook deze taart kan makkelijk koemelkvrij gemaakt worden. Gebruik hiervoor een plantaardige slagroom vervanger zoals Alpro soya whipping. Ook de yoghurt kan vervangen worden door een plantaardig alternatief. In de bodem wordt boter gebruikt, zorg dat je ook hiervoor een plantaardige boter gebruikt zoals roombeter van BlueBand.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *