Overige

Hazelnoot krokant

Dit is echt zo lekker! Zo heel erg lekker, joh! Ik beken… Af en toe neem ik een lepeltje zo… Sst… Tegen niemand vertellen hoor. Maar dat niet alleen: ik gebruikte het op verschillende (mis)baksels. En verbaasd het je als ik zeg dat het potje nog niet leeg is? Uit veiligheidsoverwegingen (je weet wel… iets met een weegschaal en die altijd durende strijd) verban ik de rest van het potje deze week naar mijn opa en oma tot hij leeg is. En dan maak ik maar weer een nieuwe voorraad denk ik 😉 Die dan natuurlijk ook weer verbannen moet worden, dus misschien toch maar niet. Maar Het is zo makkelijk te maken dat een voorraad niet eens nodig is. En het is ook nog goedkoper en lekkerder dan de kant en klare zakjes nougatine die je in de supermarkt kunt kopen. Oké… dat is misschien een kwestie van smaak,. Dat denk jij nu, he? Nou ik daag je uit! Maak dit heerlijke krokante hazelnootgoedje en laat mij weten wat jij er van vind:

DSC09869 met watermerk

Dit heb je nodig:

175 gram ongebrande, gepelde hazelnoten

225 gram fijne kristal suiker

75 gram water

En verder:

Bakblik met bakpapier

Scherp mes met kartels

pan met een dikke bodem

kwastje met een klein bakje water

DSC09866 met watermerk

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg de hazelnoten op het met bakpapier bekleedde bakblik.

Rooster de hazelnoten in ci. 8 minuten goudbruin.

Verwijder de noten van de bakplaat maar laat het  bakpapier er op liggen.

Laat de hazelnoten afkoelen en hak ze daarna fijn.

Doe de kristalsuiker en het water in de pan en zet de warmtebron middel laag aan.

Zodra het gaat borrelen maak je met het bakkwastje af en toe de randjes van de pan schoon.

Laat de suiker mooi bruin karamelliseren.

Roer de fijngehakte hazelnoten door de karamel heen tot het goed gemengd is en een geheel is geworden.

Schep het hazelnoot-karamel mengsel op de bakplaat (die bekleed is met bakpapier) en laat de karamel afkoelen en stollen.

Het afgekoelde hazelnoot-karamel mengsel kun je in stukken breken / snijden.

Hak dan het mengsel zo fijn of grof als je zelf wilt.

DSC09833 met watermerk

Bewaar de hazelnoot-krokant in een goed afgesloten bak. Het is dan een aantal weken houdbaar.

DSC09876 met watermerk

DSC09882 met watermerk

 

Een gedachte over “Hazelnoot krokant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *