Gebak en Tartelettes

Bananensoesjes cakerol

Snel naar recept
Deze week hebben we er ook een heel erg makkelijk en snel recept tussen zitten. Want we gaan een banaansoesjes cakerol maken. Daarvoor maken we gebruik van diepvries bananensoesjes en een pakje bananen kloppudding als basis voor de vulling. Het hoeft niet altijd ingewikkeld en veel werk te zijn. Soms zijn juist de simpele en snelle baksels diegenen die het hoogst scoren. Dat is ook zeker bij de bananensoesjes cakerol zo.
Favoriet van Rosalie

Kan jij je herinneren dat ik vorig jaar in november een Tompouce cakerol met jullie deelde? Deze cakerol van naturel biscuit met een snelle vulling van makkelijke banketbakkersroom en diepvries tompouces veroverde in no time jullie harten. Zelf dacht ik inmiddels na over een vervolg. En tada! Hier is de bananensoesjes cakerol, net zo makkelijk en snel maar toch zo anders. Net als de tompouce cakerol een lievelings van Rosalie. Want naast van tompouces, houdt deze meid ook heel erg van chocolade en banaan. Heeft ze van geen vreemde trouwens hoor!

De basis van de bananensoesjes cakerol maken

Om dit recept te maken ben je nog het langst met het biscuit bezig. Om een lekker en luchtig chocolade biscuit te maken worden de eieren eerst luchtig geklopt met de suiker. Naast dat de suiker nu al oplost in de eieren, heeft suiker ook de eigenschap dat het luchtbelletjes vast kan houden. Het goed opkloppen van de eieren met de suiker is dus de sleutel in het maken van een luchtige biscuitplak. Wanneer dit mengsel dikker en licht geworden is, wordt het tijd voor de volgende stap. Hierbij moet je zuinig zijn op de luchtige geklopte eieren. Dat is de reden dat je de cacao, maïzena en bloem eerst met elkaar mengt. En om die reden moet je het ook zeven voor je het erdoor spateld. Klinkt dit voor jouw drempelverhogend? Laat je niet tegenhouden hoor! Ik beloof je dat het makkelijker is dan je denkt. Met het maken van het chocolade biscuitbeslag ben je minder tijd kwijt dan met het laten afkoelen van de net gebakken cakerol.

Vandaag geen tijd om deze heerlijke bananensoesjes cakerol te maken? Pin dit recept op één van je Pinterest borden en kom later nog eens terug.
En rollen maar!

Voordat je de biscuitplak uit de oven haalt moet je een vochtige theedoek op de werkbank neerleggen. Zelf pak ik daarvoor een schone nog opgevouwen theedoek. Deze hou ik kort onder een langzaam lopende kraan. Wanneer de theedoek voor pakweg de helft nat is wring je hem uit. En daar is de perfect vochtige theedoek waar de nog hete biscuitplak ingerold wordt. Komt de biscuitplak uit de oven dan kan die gelijk op de theedoek gestort worden. Met de onderkant naar boven zodat het bakpapier er voorzichtig afgehaald kan worden. Voor de bananensoesjes cakerol heb je een lange biscuitrol nodig. Zorg dus dat de brede kant van de biscuitplak naar je toe ligt. Waarschijnlijk heb je nu een stuk theedoek ‘over’, deze sla ik (alleen aan de voorkant) terug over de biscuitplak heen. Zo kleeft ook het eerste stuk biscuit niet aan elkaar. Tijd om de biscuitplak op te rollen en in de vochtige theedoek af te laten koelen.

Even snel de vulling maken

En die afkoeltijd is ruim voldoende om de vulling te gaan maken. Naast een makkelijke luchtige bananenroom gebruiken we ook halve bananensoesjes als vulling. Zorg dat die voor het snijden ontdooit zijn. Er zijn ongeveer 4 soesjes nodig voor de vulling. De overige soesjes worden gebruikt voor de decoratie van de cakerol. Om de luchtige bananenroom te maken gebruik je twee ingrediënten: Slagroom en een pakje bananenkloppudding. Deze twee klop je luchtig en lobbig in een paar minuten. Zo snel en makkelijk kan een vulling klaar zijn.

Nadat de biscuitrol gevuld en opgerold is, is het tijd voor de garnering van de cakerol. Daarvoor is fondantglazuur nodig. Fondantglazuur is de glazuur die ook op banaansoezen zit en hetzelfde is als de glazuur op tompouces. Dit kan gekocht worden bij bijvoorbeeld Baktotaal, een fijne en grote webwinkel met een enorm bak assortiment. Ook andere (online) bakwinkels verkopen dit van bijvoorbeeld het merk FunCakes. Wanneer je geen fondantglazuur wil kopen kan je ook zelf een dikke glazuur maken van een beetje water, wat gele kleurstof en heel veel poedersuiker.

Koemelkvrij

Helaas bevat kloppudding banaan koemelkeiwitten. En ook de soesjes bevatten melk. Hierdoor is het niet mogelijk om onderstaand recept één op één na te maken voor iemand met een koemelkallergie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *