Hoewel het geen herfst meer is en de noten allang niet meer van de bomen vallen is de voorraad bij de meeste mensen nog niet op. Ik kreeg bijvoorbeeld pas nog een zakje walnoten van mijn oma. Eerlijk gezegd zijn het niet mijn favoriete noten. Maar meegebakken in een cake vind ik ze een stuk lekkerder dan zo uit de hand. Deze keer verwerkte ik ze in een appelcake. Een vrij klassieke combinatie die het bij de meeste mensen wel goed doet.
Dit heb je nodig:
4 eieren M
200 gram suiker
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram zelfrijzend bakmeel
6 gram citroenrasp
3 gram kaneel
20 gram melk
snufje zout
2 appels
50 gram walnoot
boter om in te vetten
bloem om te bestrooien + voor de appels en walnoten
En verder:
Bakje
Cakeblik
Theezeefje
Spatel
Zo ga je te werk:
Vet de cakevorm in en bestrooi hem, met behulp van het theezeefje met bloem.
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in blokjes.
Doe de roomboter in een mixerkom en voeg de suiker, de citroenrasp en het zout aan toe.
Klop dit 10 minuten op de hoogste mixerstand.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Mix tussendoor tot het ei volledig opgenomen is.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de mixerkom.
Spatel het bakmeel licht en luchtig door het beslag heen.
Voeg de melk en de citroensap toe en spatel ook dit door het beslag.
Bebloem de stukjes appel en walnoot.
Voeg de appelblokjes en walnoten toe aan het beslag en roer dit kort en snel er door.
Doe het beslag in het cakeblik.
Bak de cake in circa 70 minuten gaar.