Banketbakkersroom is een heerlijke, niet al te zware (koelkast)vulling voor in o.a. taarten, cupcakes, soezen en berlinerbollen. Met het recept van de banketbakkersroom (die al langer op de blog staat) in mijn achterhoofd ging ik aan de slag met een recept voor chocoladebanketbakkersroom. Zo leuk als zoiets dan gelijk in één keer lukt! Het resultaat was een heerlijke, niet machtige room met een volle chocoladesmaak.
Dit heb je nodig:
1 M ei
125 gram melk
7 gram maïzena
5 gram cacao
50 gram pure chocolade
20 gram suiker
En verder:
Magnetronbestendige schaal
Garde (of mixer)
Evt. zeef
Zo ga je te werk:
Meng 25 gram melk met de cacao tot een klontvrij massa.
Voeg ook de maïzena toe er roer tot ook de maïzena volledig opgelost is. Voeg eventueel wat extra melk toe als het heel dik is.
Mix het ei met de suiker in de magnetronbestendige schaal goed door elkaar.
Voeg de overige melk toe en roer ook dit er goed door.
Voeg het cacao/maïzena papje toe en roer tot het een gladde massa is.
Breng het mengsel in de magnetron aan de kook en roer tot het dik vloeibaar is. Mix het geheel door tot alle klonten er uit zijn.
Breek de chocolade in stukken en roer door de chocoladebanketbakkersroom tot de chocolade volledige opgelost is.
Laat de chocoladebanketbakkersroom afkoelen tot kamertemperatuur.
Bewaar hem daarna in de koelkast.
Tip:
De bankbakkersroom is pas op volledige dikte als hij eerst een poosje in de koelkast is geweest.
In het bezit van hazelnootpaté of hazelnootpraline? Roer een volle eetlepel door de chocoladebanketbakkersroom heen voor een nog lekkerdere smaak.