Als we het over vullingen hebben kunnen er een aantal recepten niet ontbreken. Een daarvan is banketbakkersroom. Door manier waarop ik deze altijd maak is hij in een handomdraai klaar. Daarnaast vind ik het geweldig dat hij, door hem in de magnetron te maken, nooit kan aanbranden. Makkelijk toch?
Dit heb je er nodig circa 175 gram room:
1 ei
1 zakje vanille suiker
17 gram fijne kristal
10 gram custard
100 + 15 gram melk
En verder:
Maatkan
Garde
Magnetron
Bord of kom
Huishoudfolie
Zo ga je te werk:
Doe het ei met de beide suikersoorten in de maatkan en roer ze goed door elkaar met de garde.
Los de custard in 15 gram melk op tot er geen klontjes meer zijn.
Voeg de melk en de ‘custardmelk’ toe en roer het goed door.
Zet de maatkan in de magnetron.
Stel de magnetron in op vol vermogen, ci. 3 minuten.
Roer, tijdens het kookproces, een aantal keer goed door de room heen.
De room is klaar als jij vind dat hij de juiste dikte bereikt heeft.
Mix de room met een handmixer goed door. Zo voorkom je klontjes in de room.
Doe de banketbakkersroom op een bord of in een kom.
Leg een vel huishoudfolie op de room. Hierdoor voorkom je een vel.
Tips:
Bewaar banketbakkersroom of baksels die gevuld zijn met banketbakkersroom altijd in de koelkast.
Zelf gemaakte banketbakkersroom kan helaas niet ingevroren worden.
Zelf gemaakte banketbakkersroom kan helaas niet ingevroren worden.
Kan ik ook sojamelk gebruiken?
Ik heb geen magnetron, hoe kan ik deze room op het gasfornuis maken?
Beste Conny,
Ja hoor, dat is ook mogelijk. De magnetron had/heeft mijn voorkeur omdat het daar minder snel in aanbrand.
Groetjes,
Adriënne