Cupcakes

THEMA 1: Winter ~ Dag 5: Cupcakes met toef en printable

De laatste keer deze week dat er een blogje verschijnt rond het thema ‘Winter’. Voor vandaag heb ik ook weer een simpele maar o zo leuke en lekkere traktatie voor jullie. Tot nu toe ben je ze nog niet op mijn blog tegengekomen: Cupcakes!

DSC07363 uitsnede met watermerk[1]

Ik vindt ze de ideale traktatie om even snel te maken. Zeker als je er een toef op spuit zijn ze snel klaar. 

Voor deze cupcakes maakte ik beslag met 2 eieren, 2 zakjes vanille suiker, een snufje zout en 100 gram suiker, roomboter en zelfrijzendbakmeel. Van deze hoeveelheid maak je ongeveer 8 cupcakes.
  
Als ik cupcakes bakt vindt ik het ideaal om het gewicht, tijdens het vullen van de cupcake papiertjes, af te wegen. Je hebt per cupcake 40 – 45 gram nodig.
 
Gebruik altijd een cupcake bakblik. Hierdoor blijven de papiertjes tijdens het bakken mooi in vorm. 
 
Na het bakken leg je er even een theedoek over met daarop een houten snijplank. Dan krijgen ze een mooie platte bovenkant. Haal de plank na circa 3 minuten van de cupcakes af.
 
Als de cupcakes volledig afgekoeld zijn maak je slagroom. Voor 6 cupcakes heb je 250 cc ongeklopte slagroom nodig. Deze klop je op met een zakje klop fix, 2 zakjes vanillesuiker en een beetje poedersuiker. Bij deze cupcakes gebruikte ik bourbon vanillesuiker van Dr. Oetker, hierdoor is de slagroom een beetje geler en zitten er kleine zwarte spikkeltjes in. Ik kocht dit doosje in Oostenrijk.
 
Spuit met hulp van spuitmondje 1M van Wilton een toef op de cupcakes.
 
Strooi hier zilver, blauw en witte musketzaad over. Meng deze 3 kleurtjes eerst even in een apart bakje. Vervolgens strooi je het over de cupcake met hulp van een theelepeltje.
 
Het plaatje van de printable vond ik op deze site. Deze kopieerde ik in word en zette er daar een blauw randje om heen. Daarna printte ik ze en knipte ze uit. Met een klein stukje plakband plak je ze op een sateprikkertje.  
 
Je steekt ze in de cupcake en zie daar: Klaar!

DSC07369 met watermerk[1]

DSC07373 met uitsnede[1]
DSC07377 met watermerk[1]
Een goed oog ziet dat er bij mij iets niet goed gegaan is 😉 Mijn kleine man zat op schoot en heeft het toetsenbord geraakt. En dat zag ik uiteraard pas toen het al veel te laat was en de foto’s op de PC stonden… Maar goed zo zijn ze wel uniek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *