Recepten·Taarten

Sneeuwster ala Adrienne

Oké laten we eerlijk zijn: Een sneeuwster is nu niet bepaald echt een culinair hoogstandje… Maar het is wél de taart die gisteren de hoogste ogen scoorde en als eerste op was!

DSC07252 met watermerk[1]

Voor ik deze taart maakte heb ik een gevecht met mezelf gevoerd. Aan de ene kant wilde ik heel graag zelf de advocaat maken maar dat had ik nog nooit gedaan. Als basis heb je daarvoor een fles brandenwijn nodig en die kost al snel €12,50 voor een liter. En van die liter had ik maar een kwart nodig. Daar tegenover staat een fles kant en klare advocaat die €3,00 kost. Overigens zou daar ook meer dan de helft van over blijven. Maar ja… minder werk en minder geld.

DSC07273 uitsnede met watermerk[1]

Zal ik nu eens bekennen dat die eerste dure, meer werk keuze toch gewonnen heeft. Sttttt… want de advocaat mislukte de eerste keer ook nog eens.

 
De tweede keer was de advocaat gelukt, een beetje sterk en aan de dunne kant. Maar eenmaal de taart geproefd viel dat sterke en dunne helemaal niet meer op. Voor nu was ik er blij mee maar voor in de toekomst heb ik er weer een projectje bij. Dan ga ik jullie ook het recept er van geven.
DSC07257 met watermerk[1]
Voor nu is deze ‘Sneeuwster ala Adriënne’ vooral gebaseerd op het uiterlijk van de taart. Daar was ik zelf wel blij mee en het scoorde ook gisteren hoge ogen. 
DSC07251 uitsnede met watermerk[1]
En zeg nou zelf: Die ruffles aan de zijkant zijn toch ook wel heel erg schattig!
DSC07261 met watermerk[1]
En die toefje aan de bovenkant… Die maken hem toch extra aantrekkelijk, ja toch?
DSC07266 met watermerk[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *