Over mij

Hoi,

Leuk dat je mijn website gevonden heb. Op deze pagina kan je nog iets meer over mij te weten komen.

Mijn naam is Adriënne Peursem, getrouwd en moeder van een zoon (’12) en dochter (’14). Naast het bakken en bloggen werk ik parttime als activiteiten begeleidster in de ouderenzorg. Inmiddels kan ik ook het fotograferen van mijn baksels als hobby zien.

In mijn kinderjaren had ik van die periodes dat ik wilde bakken. Net als ieder kind vond ik het bakken leuk maar het opruimen vreselijk. Mijn moeder zei daarom altijd: ‘Denk erom… ook opruimen!’ En nog probeerde ik er onder uit te komen. In mijn tienerjaren waren deze bakkriebels ook aanwezig. En ik hoefde nooit bang te zijn dat mijn moeder niets in huis had. Al mopperde ze dan op mijn anti-opruim gevoel, ze zorgde altijd dat er een paar pakjes mix in de kast stonden. Het echte hobby bakken begon pas nadat ik getrouwd was. Ik zocht een nieuwe hobby, puur als tijdverdrijf op mijn vrije dagen. En om met meer bezig te zijn dan het huishouden en mijn werk. Al snel kwam ik op het leukste taartenforum uit. Uren en uren heb ik me vergaapt aan de taarten die daar zag. Na 3 maanden maakte ik een account aan. En als snel volgde mijn eerste berichtjes. Inmiddels ben ik nog steeds actief daar al moet ik eerlijk bekennen dat ik er minder kom dan voorheen.

Mijn eerste fondant avontuur was in december ’10. Ik bakte en decoreerde samen met mijn zusje zo’n 60 cupcakes. Daarna nog een keer en nog een keer en nog een keer. Ik brulde heel hard dat ik me nooit aan een fondant / marsepein taart zou wagen. Dat duurde echter niet lang. In januari ’11 was mijn moeder jarig en tada… Ik maakte voor haar mijn eerste taart. Daarna volgde er een voor mijn zusje. Daarna nog een voor een ander zusje. Ik kreeg de smaak te pakken en besloot een workshop te volgen.

dsc06201(De eerste cupcakes)

dsc06228(Mijn eerste taart)

Na 2 jaar voornamelijk fondanttaarten gemaakt te hebben kreeg ik steeds meer plezier in het bakken. Hoe meer ik bakte hoe beter de resultaten werden. Ik ging steeds meer recepten krijgen die goed lukte. Dat wilde ik  graag aan iedereen laten zien. Hoewel er al heel veel bakblogs waren besloot ik er zelf ook een te starten. Het ging me niet zozeer om het aantal pageviews of het bekend worden. Ik wilde vooral een naslagwerk van mijn eigen recepten.

Na een paar jaar via blogspot geblogd te hebben registreerde ik een eigen domein met een andere naam. Een naam die beter past bij mij. Een naam die weergeeft hoe ik bak. Ja echt… Ik heb last van bakkriebels. Ze zijn er niet altijd maar als ze er zijn dan moet ik er aan toe geven. Het kan zomaar gebeuren dat ik ’s morgens uit bed kom zonder een bak idee voor die dag maar dat ik een uurtje later mijn huishouden snel snel doet omdat ik toch echt even een paar eierkoeken wil bakken. Of ik moet toch echt toegeven aan die trek in een heerlijk vers koekje. En daar sta ik dan weer… Ik mix de boter, de eieren, de suiker en de bloem telkens in andere verhoudingen en telkens in een andere volgorde. Ik voeg er een snufje van dit en een lepeltje van dat aan toe. De oven gaat aan en een poosje later komt er weer iets uit de oven gerold. De ene keer iets dat goed lukt, dan iets waar ik nog iets aan wil veranderen en dan iets waarvan ik denk ‘nooit meer!’. Gelukkig overheersen de successen en kan ik jullie hiervan mee laten genieten.

Ik hoop dat ik je nog lang kan inspireren met nieuwe baksels en recepten. En natuurlijk hoop ik dat jullie ook inspiratie opdoen uit de fondanttaarten die ik hier met jullie deel. Heb je vraag of opmerking over een recept, fondanttaart o.i.d. dan kan je die stellen bij het betreffende artikel. Al je overige vragen kun je mailen naar info @ bakkriebels.com

profielfoto-fb

Groetjes,

Adriënne