Cupcakes·Geboorte

Nog wat geboorte cupcakes

Voordat Rosalie geboren werd wisten wij niet of een jongen of een meisje kregen. Ik kon dus geen roze of blauwe kraamtraktatie maken. Maar toen ik, na de kraamweek, door mijn voorraad van 100 lepelgebakjes heen was, was er nog geen einde gekomen aan de kraamvisites. Een goed excuus dus om echte girly cupcakes te maken. En het leuke van Rosalie haar naam is dat je in het ontwerp van de cupcakes haar naam terug kan laten komen. Hoe vind jij ze geworden?

DSC00674 met watermerk[1]

Stiekem had ik voor de bevalling al een idee hoe de eerste cupcakes voor onze zoon of dochter er uit zouden komen te zien.

De jongensvariant was uiteraard veel stoerder, wie weet maak ik die nog een keer als ik op kraamvisite ga. Nu zullen jullie het met deze lieve meisjes cupcakes moeten doen. Tenminste… Ik vind ze erg lief geworden.
 
Voor iedere cupcakes stak ik eerst een rondje uit wit fondant dat net zo groot is als de bovenkant van een cupcake. Ik gebruikte, zoals je ziet een uitsteker met een gekarteld randje. Door daarna met een kleine baltool bij iedere kartel een ‘putje’ te maken krijg je een soort broderie effect.
Daarna stak ik voor iedere cupcakes uit marsepein een kleiner roze rondje uit.
Voor de kleine roosjes maakte ik gebruik van de First Impression Mold ‘itty bitty roses’.
Bij deze cupcakes gebruikte ik de ‘Lion & Nursey patchworkcutterset’ als een stempel.
DSC00677 uitsnede met watermerk[1]
Voor mijn verjaardag in augustus kreeg ik een supergave lettermold van Martha Steward. Daarmee maakte ik de letters op deze cupcakes.
DSC00683 uitsnede met watermerk[1]
Zoals je ziet maakte ik bij deze cupcakes ook weer gebruik van de patchworkcutters die ik bij de bovenste cupcakes gebruikte. Daarnaast gebruikte ik nog hele kleine lettertjes. Ik weet alleen niet meer precies hoe deze set heet.
DSC00685 met watermerk[1]
Op de laatste cupcake van deze 3 zie je een wat groter roosje zitten. Om deze te maken gebruikte ik de ‘Roses Galore’ mold van First Impression.
DSC00689 met watermerk[1]

Nu ben ik uiteraard wel heel benieuwd wat jullie vinden van deze cupcakes.

 
Oh en dit is nog niet het laatste van de kraamsweets! We krijgen namelijk nog een paar keer visite en dat betekend dat ik nog minstens een keer de keuken in mag…!
DSC00672 met watermerk[1]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *