Kindertaarten en cupcakes·Op bestelling gemaakt·voor en met kinderen

Nieuwe feesttaarten voor school

Net voor de zomervakantie kreeg ik de vorig jaar gemaakte ‘Kikker’ en ‘Mooiste vis’ dummytaarten mee naar huis. Het hele jaar hebben de jarige kindjes in de klas de kaarsjes op de taart uit mogen blazen. In tegenstelling tot het jaar ervoor zagen de taarten er nog steeds erg mooi uit. Dit jaren kregen de klassen andere thema’s en was het tijd voor nieuwe taarten. De thema’s voor dit jaar waren Pluk van de Petteflat en Rikkie. Beide thema’s zag ik niet zo erg zitten, nu ik nagenoeg geen taart meer maak. Het werden dit jaar dus ‘gewone’ feestelijke taarten. En ook met de mogelijkheid om ze langer dan één schooljaar te gebruiken.

 

Beide taarten kregen dezelfde basis: Een gele bekleding om de taart en een rode bekleding op de drum. En dan de decoraties in blauw, oranje, rood, groen en geel. Eerst wilde ik er nog roze bij doen maar dat vond ik zelf niet mooi dus haalde ik alles wat roze was er weer af en verving het voor de andere kleurtjes.

Naast dezelfde bekleding en ondergrond kregen beide taarten ook een kralenketting, een vlaggenlijntje en cadeautjes. Ook gebruikte ik hetzelfde lettertype voor beide taarten. Wellicht niet het handigste lettertype voor kleuters maar wel een mooie grote duidelijke letter.

En als je dan twee taarten maak die zoveel dezelfde dingen hebben lijken ze ook al snel op elkaar. Door de kaarsjes en letters op een andere manier op de taart te zetten krijg je toch twee heel verschillende taarten. En de taart van groep 1 kreeg naast cadeautjes ook nog wat confetti er op geplakt.

Helaas toch nog net een rand kraters op allebei de taarten, precies op de ‘vouwlijn’. Ik besloot er maar niet te moeilijk over te doen… Tenslotte is het al aardig lang geleden dat ik mijn laatste taart bekleedde. En ik vind dummy’s altijd nog lastiger om te bekleden, juist door die rand.

 

Kijk je nu van bovenaf dan zie je die rand weer niet 😉 We hergrbruikten dit jaar de taarten en drums van vorig jaar. Zie je die deukjes? Die verklappen de oneffenheden in de dummy’s. De grap is alleen dat je dat dus allemaal niet ziet als je ze in het echt bekijkt. Foto’s daarentegen maken, als het om oneffenheden gaat, van een ‘mug een olifant’.

 

Nu ik bijna geen taarten meer maak, dit thema gewoon lekker simpel was en ik er niet zo over na hoefde te denken vond ik het wel weer leuk om hier mee aan de gang te zijn. Binnenkort maak ik nog een soortgelijk taart voor de klas van een vriendin. Met een paar kleine wijzigingen gaat het weer een broertje (of zusje) van deze taarten worden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *