Kindertaarten en cupcakes·Op bestelling gemaakt

Mooiste vis van de zee

Als groep 2 een dummy krijg dan is het wel zo leuk om er ook een voor groep 1 te maken. Het boekje / thema dat dit jaar centraal staat in de klas is ‘De mooiste vis van de zee’. Een thema dat ik gelijk leuk vond. Ik dacht vooral met vrolijke kleuren te werken. Dan was gebaseerd op  de Finding Nemo taarten die je vaak langs ziet komen. De tekeningen van de ‘Mooiste vis’ zijn vooral gemaakt met donkere blauwe en paarse tinten. Deze kleuren heb ik geprobeerd zoveel mogelijk aan te houden maar er toch een vrolijker geheel van te maken. Dat lukte in combinatie met geel, rood en groen goed. Ook bij deze taart de herkenbare style van mijn eerdere dummy’s aangehouden.

Deze taart is met een minimum aan gereedschappen gemaakt. Ik zocht mijn koffertje maar kon het nergens vinden. Uiteindelijk bedacht ik dat ik dan maar gewoon zou kijken waar het schip strandde. En toen ik echt niet meer zonder kon, bij het maken van de zeesterren en schelpen bedacht ik dat ik maar eens in een andere lade van mijn taartenkast moest zoeken. Gelukkig waren ze daar te vinden.

Normaal zijn mijn taarten altijd strak. Zie jij dat dat bij deze taart niet zo is? Klopt! Ik heb bewust mijn vingers flink in de taart geduwd om een beetje een golf effect te krijgen. Bij een dummy wacht ik met de decoratie vaak tot de bekleding uitgehard is. Deze taart was een ander verhaal. Hier begon ik op een vrijdagochtend om 11 uur. Met af en toe een korte onderbreking om te eten of voor de kinderen, was deze taart om half 6 zo goed als klaar. Even omgerekend zou deze taart mij ongeveer 3 avonden gekost hebben. Super dus dat het nu gewoon in één dagje lukte!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *