Overige

Mokka-extract

Mokka… Je houd er van of niet. Zelf kan ik een heerlijke mokkataart wel waarderen. En weet je wat ik ook altijd zo lekker vind? Die mokka ladies! Mmmh. In alle recepten voor mokkataart of koekjes wordt mokkaextract gebruikt. Dat is iets wat je niet in de supermarkt vind. Nee… Dat is iets wat je thuis in je eigen keukentje maakt. Je maakt een potje vol extract, bewaard dat in de koelkast en daarna kan je het makkelijk toevoegen aan alles waarvan jij mokka wilt maken. In mijn koelkast staat bijna altijd een potje. Behalve nu… Ik moet het nodig weer maken!

DSC01184 met watermerk

DSC01173 met watermerk

Dit heb je nodig:

110 gram water

30 gram koffie Douwe Egberts Aroma Rood

7 gram pure chocolade

10 gram bruine basterdsuiker

5 gram Douwe Egberts Espresso oploskoffie

En verder:

Koffiezetapparaat + passend filter

Bakje om de mokka in de te bewaren.

DSC01168 met watermerk2

(Dat lijkt een volle pot he van zo’n klein beetje? Maar schijn bedriegt… Dit is het speelgoed koffiezetapparaat van mijn dochtertje. Precies dezelfde als mama in het groot heeft)

Zo ga je te werk:

Zet een sterke koffie van het water, de Douwe Egberts Aroma Rood en de pure chocolade.

Giet de koffie in het bakje waar je het in wil bewaren.

Voeg de bruine basterd en de espresso oploskoffie toe en roer dit door de nog warme koffie heen. Roer tot alle suiker en espresso opgelost is.

Laat de extract afkoelen voor gebruik.

Bewaar het na afkoelen in de koelkast. Het is dan ongeveer 3 maanden houdbaar.

DSC01199 met watermerk

DSC01181 met watermerk

 

2 gedachten over “Mokka-extract

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *