In de media en samenwerkingen

Lekker wakker worden met Zespri SunGold kiwi’s

Ik waan me vandaag in een tropisch oord met temperaturen boven rond 30 graden en een heerlijk briesje van zee, Nieuw Zeeland bijvoorbeeld. Heerlijk, in een hotelletje wakker worden met het zonnetje op mijn gezicht. En vooral heel weinig regen. Wanneer… Wanneer komt dat klimaat naar Nederland 😉 Voorlopig doe ik het maar even met de vooruitzichten van volgende week. Dan lijkt dat tropische zonnetje hier te komen. Overigens hadden we de afgelopen twee dagen ook niet echt te klagen, hé. Om mijn Nieuw Zeeland droom een beetje dichterbij te laten komen haal ik het gouden zonnetje van ‘Zespri’ in huis. Met recht een gouden zonnetje: Zachter en zoeter van smaak dan zijn groene broertje (of is het een zusje), minder harige schil (wat heb ik een hekel aan de haren van kiwi-broer), boordevol gezonde C-vitamientjes (jawel… 3x zoveel als een sinaasappel!). Daarnaast zit er ook een gezonde dosis foliumzuur en kalium in. De beste manier om je dag te beginnen dus! In afwachting van dat mooie weer komende week heb ik alvast een heerlijk ontbijtidee voor jullie: Yoghurtijs met kiwi. Wháát… ijs als ontbijt. Ja natuurlijk! Smaakt perfect. Probeer het maar uit. Jij begint een Hollandse tropische dag gewoon zoals je gewend ben met een ‘schaaltje’ yoghurt, je dagelijkse portie vitamientjes en wat knapperige granen en kan je toch gelijktijdig alvast een beetje afkoelen voor het nog warmer wordt.

Dit heb je nodig:

300 gram yoghurt

30 gram water

30 gram suiker

2 rijpe Zespri SunGold Kiwi’s

1 banaan

Cruesli

Citroensap

 

En verder:

Zoku ijsmaker of andere ijsvormpjes.

Bloemen uitstekers

Bord

Zo ga je te werk:

Roer het water en de suiker door elkaar tot de suiker in het water opgelost is.

Meng het suikerwater met de yoghurt.

Vul de ijsvormpjes met de yoghurt en laat ze bevriezen.

Snij de kiwi’s in de breedte in dunne plakken van ongeveer 5 mm dik.

Steek met een zo groot mogelijke bloem uitsteker uit ieder plakje kiwi een bloemetje.

Strooi je dagelijkse portie cruesli op het bord.

Leg 2 ijsjes op het bord.

Verdeel de kiwibloemen over het bord.

Snij de banaan in dunne plakken en steek met een kleine bloem uitsteker bloemetjes uit.

Besprenkel ze met wat citroensap.

Verdeel ook deze over je ontbijtbord.

Garneer als laatste het geheel met wat pure chocolade.

 

En genieten maar!

 

Dit berichtje krijgt maandag een vervolg… Daarin lees je meer over de actie die in samenwerking is met de blog Leuke recepten en Zespri georganiseerd is.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *